Kro­kan­te mayo­kip

Deze kip is echt om te smullen.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze kip is echt om te smullen. 2 personen
0

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de mayonaise met de crème fraîche, de uienpoeder, panko, peper en eventueel zout. Bedek de kiphaasjes rondom met het mengsel, doe in de ovenschaal en bak de kip ca. 25 min in het midden van de oven. Schep halverwege op.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met de Italiaanse kruiden in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook alle broccoli in 4 min. beetgaar. Giet af. Meng het citroensap met de rest van de mayonaise en de rest van de crème fraîche, peper en eventueel zout. Serveer de kip met de gnocchi, broccoli en mayonaisedip.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 49-50

Krokante mayokip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te mayo­kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 el Zaanse mayonaise
  • 62½ g crème fraîche
  • ½ tl uienpoeder
  • 20 g panko

Meng de mayonaise met de crème fraîche, de uienpoeder, panko, peper en eventueel zout.

3
3
  • 200 g kiphaasjes

Bedek de kiphaasjes rondom met het mengsel, doe in de ovenschaal en bak de kip ca. 25 min in het midden van de oven. Schep halverwege om.

4
4
  • ½ el olijfolie
  • 400 g gnocchi
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met de Italiaanse kruiden in 12 min. goudbruin.

5
5

Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 500 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook alle broccoli in 4 min. beetgaar. Giet af.

7
7
  • 1 tl citroensap
  • 1 el Zaanse mayonaise
  • 62½ g crème fraîche

Meng het citroensap met de rest van de mayonaise en de rest van de crème fraîche, peper en eventueel zout.

8
8

Serveer de kip met de gnocchi, broccoli en mayonaisedip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.