Kro­kan­te kip met ge­roos­ter­de aard­ap­pel­tjes

Kip met een crispy jasje!

(8) waardeer
hoofdgerecht Kip met een crispy jasje! 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in 8 parten. Schep om met 2 el olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de aardappelen iets op en leg de ongepelde sjalotten ernaast op de bakplaat. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om. Haal de sjalotten na 20 min. uit de oven.
  3. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de bospeen en halveer de wortels in de lengte. Snijd de halve wortels schuin doormidden. Voeg als het water kookt toe aan de pan en kook in 6 min. gaar.
  4. Klop ondertussen het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met de Provençaalse kruiden, peper en eventueel zout. Haal de kiphaasjes met een vork eerst door het ei en dan door het panko-kruidenmengsel, druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 6 min. rondom bruin. Keer halverwege en voeg de rest van de olie toe.
  6. Pel ondertussen de geroosterde sjalotten en pureer samen met de mayonaise in het bakje van de staafmixer tot een smeuïg geheel. Snijd de peterselie fijn. Meng de bospeen met de peterselie. Neem de aardappelen uit de oven en serveer met de krokante kip, bospeen en sjalotmayonaise.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 17 2017 , Allerhande Box Week 23 2018

Krokante kip met geroosterde aardappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te kip met ge­roos­ter­de aard­ap­pel­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 1 kg Pommes Primeur aardappelen
  • 2 el arachideolie

Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in 8 parten. Schep om met de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 4 sjalotten

Schuif de aardappelen iets op en leg de ongepelde sjalotten ernaast op de bakplaat. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

4
4

Schep halverwege om. Haal de sjalotten na 20 min. uit de oven.

5
5
  • 600 g geschilde bospenen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de bospeen en halveer de wortels in de lengte.

6
6

Snijd de halve wortels schuin doormidden. Voeg als het water kookt toe aan de pan en kook in 6 min. gaar.

7
7
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g panko Japans paneermeel
  • 4 tl gedroogde Provençaalse kruiden

Klop ondertussen het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met de Provençaalse kruiden, peper en eventueel zout.

8
8
  • 450 g kipfilethaasjes

Haal de kiphaasjes met een vork eerst door het ei en dan door het panko-kruidenmengsel, druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

9
9
  • 4 el arachideolie

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 6 min. rondom bruin. Keer halverwege en voeg de rest van de olie toe.

10
10
  • 4 el mayonaise
  • 10 g verse platte peterselie

Pel ondertussen de geroosterde sjalotten en pureer samen met de mayonaise in het bakje van de staafmixer tot een smeuïg geheel. Snijd de peterselie fijn.

11
11

Meng de bospeen met de peterselie. Neem de aardappelen uit de oven en serveer met de krokante kip, bospeen en sjalotmayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.