Krokante kiphaasjes met gnocchi en courgette
Vanavond geef je je kip een krokant jasje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 middelgroot ei
- 50 g panko Japans paneermeel
- 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 450 g kiphaasjes
- 2 uien
- 2 courgette
- 6 el traditionele olijfolie
- 1 kg gnocchi
- 75 g veldsla
- 90 g pesto
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop ondertussen het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Haal de kiphaasjes met een vork eerst door het ei en daarna door het panko-kruidenmengsel.
- Maak de uien schoon en snijd in parten. Was de courgettes en halveer in de lengte. Snijd vervolgens in stukken van 2 cm. Schep de ui en courgette om met 1/3 van de olie.
- Verdeel de kip over een met bakpapier beklede bakplaat en de courgette en ui samen over een 2e met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege en schep de groente en kip om.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Haal de bakplaten uit de oven en schep de groente om met de veldsla. Verdeel samen met de kip en gnocchi over de borden. Serveer de pesto erbij.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
kookstaptip:
Hoe je kip heel makkelijk paneert, zie je in de instructievideo op ah.nl/allerhande/paneren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 920 kcal
- eiwit 44 g
- koolhydraten 102 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.000 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Krokante kiphaasjes met gnocchi en courgette
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Krokante kiphaasjes met gnocchi en courgette
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 middelgroot ei
- 50 g panko Japans paneermeel
- 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Klop ondertussen het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.
- 450 g kiphaasjes
- 2 uien
- 2 courgette
- 2 el traditionele olijfolie
Maak de uien schoon en snijd in parten. Was de courgettes en halveer in de lengte. Snijd vervolgens in stukken van 2 cm. Schep de ui en courgette om met de olie.
Verdeel de kip over een met bakpapier beklede bakplaat en de courgette en ui samen over een 2e met bakpapier beklede bakplaat.
Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege en schep de groente en kip om.
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 kg gnocchi
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 75 g veldsla
- 90 g pesto
Haal de bakplaten uit de oven en schep de groente om met de veldsla. Verdeel samen met de kip en gnocchi over de borden. Serveer de pesto erbij.
kookstaptip:
Hoe je kip heel makkelijk paneert, zie je in de instructievideo op ah.nl/allerhande/paneren.