Bloem­kool-broc­co­li­gra­tin

Bloemkool en broccoli onder een dakje van gesmolten kaas en pistache: het perfecte feestelijke bijgerecht.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Bloemkool en broccoli onder een dakje van gesmolten kaas en pistache: het perfecte feestelijke bijgerecht. 4 personen
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ronde ovenschaal ca. Ø 25 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Voeg de mosterd en geraspte kaas toe en roer door. Neem de pan van het vuur.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de panko in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Hak de noten grof. Halveer eventueel de grotere broccoliroosjes. Meng de roosjes met de bloemkoolrijst en kaassaus en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de panko en pistache.
  3. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als het gerecht te donker wordt.
video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkool-broccoligratin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool-broc­co­li­gra­tin

1
1
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe.

2
2
  • 500 ml melk

Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook.

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

3
3
  • 1 el dijonmosterd
  • 175 g geraspte Goudse belegen kaas 48+

Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Voeg de mosterd en geraspte kaas toe en roer door. Neem de pan van het vuur.

4
4
  • 2 el (arachide)olie
  • 6 el panko
  • 95 g pistachenoten

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de panko in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Hak de noten grof.

5
5
  • 400 g broccoliroosjes
  • 400 g bloemkoolrijst

Halveer eventueel de grotere broccoliroosjes. Meng de roosjes met de bloemkoolrijst en kaassaus en verdeel over de ovenschaal.

6
6

Bestrooi met de panko en pistache.

7
7

Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als het gerecht te donker wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.