Ge­vul­de bol­cour­get­tes

Bolcourgettes zijn uitermate geschikt om te vullen en serveren als bijgerecht. Weer eens wat anders!

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Bolcourgettes zijn uitermate geschikt om te vullen en serveren als bijgerecht. Weer eens wat anders! 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het kapje van de bolcourgettes (wel bewaren) en hol de courgettes uit met een lepel. De randen moeten ca. een ½ cm dik blijven. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk.
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vruchtvlees met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Hak ondertussen de studentenhaver grof. Meng de (ongewelde) couscous, muhammara en studentenhaver door het vruchtvlees. Rasp de groene schil van de limoen erboven. Halveer de limoen en knijp er 1 el sap (per 4 personen) uit. Meng door het couscousmengsel.
  3. Vul de bolcourgettes met het mengsel en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kapjes ernaast. Bak de courgettes in ca. 25 min. gaar.

combinatietip:

Lekker bij de driegevogelterollade met spicy tuttifrutti. Dit recept vind je elders op deze website.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde bolcourgettes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de bol­cour­get­tes

1
1
  • 4 bolcourgettes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het kapje van de bolcourgettes (wel bewaren) en hol de courgettes uit met een lepel.

2
2

De randen moeten ca. een ½ cm dik blijven. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk.

3
3

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vruchtvlees met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 2 el studentenhaver
  • 50 g couscous
  • 4 el muhammara

Hak ondertussen de studentenhaver grof. Meng de (ongewelde) couscous, muhammara en studentenhaver door het vruchtvlees.

5
5
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen erboven. Halveer de limoen en knijp er 1 el sap (per 4 personen) uit. Meng door het couscousmengsel.

6
6

Vul de bolcourgettes met het mengsel en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7

Leg de kapjes ernaast. Bak de courgettes in ca. 25 min. gaar.

combinatietip:

Lekker bij de driegevogelterollade met spicy tuttifrutti. Dit recept vind je elders op deze website.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.