Drie­ge­vo­gel­te­rol­la­de met spi­cy tut­ti­frut­ti

Zo'n gerecht waarbij de oven eigenlijk al het werk doet, dat is handig voor kerst.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 575 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 12 u. 15 min. wachten
    • 55 min. oventijd
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zo'n gerecht waarbij de oven eigenlijk al het werk doet, dat is handig voor kerst. 4 personen
0

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het appelsap met de rietsuiker, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en zet het vuur dan uit.
  2. Schil met een dunschiller 5 stukken van de schil van 1 citroen en doe bij het appelsap. Pers de geschilde citroen uit en voeg het sap toe. Doe de tuttifrutti in de pan en laat 2 uur afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat nog 10 uur wellen.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de gevogelterollade in een ovenschaal en bak 55 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd ondertussen de peterselie grof en snijd de tweede citroen in partjes.
  4. Leg de rollade op een platte schaal en snijd in plakken. Schep de gewelde tuttifrutti om de rollade of serveer apart erbij. Leg de partjes citroen ertussen en bestrooi met de peterselie.

bewaartip:

De tuttifrutti kun je 2 dagen van tevoren maken en afgedekt bewaren in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Driegevogelterollade met spicy tuttifrutti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Drie­ge­vo­gel­te­rol­la­de met spi­cy tut­ti­frut­ti

1
1
  • 500 ml appelsap
  • 4 el rietsuiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 stuks steranijsjes
  • 4 kruidnagels

Doe het appelsap met de rietsuiker, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels in een pan en breng aan de kook.

2
2

Laat 5 min. zachtjes koken en zet het vuur dan uit.

3
3
  • 2 citroenen

Schil met een dunschiller 5 stukken van de schil van 1 citroen en doe bij het appelsap. Pers de geschilde citroen uit en voeg het sap toe.

4
4
  • 375 g tuttifrutti

Doe de tuttifrutti in de pan en laat 2 uur afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat nog 10 uur wellen.

5
5
  • 1 rollade van kalkoen, eend en kip

Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de gevogelterollade in een ovenschaal en bak 55 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 10 g peterselie

Neem uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd ondertussen de peterselie grof en snijd de tweede citroen in partjes.

7
7

Leg de rollade op een platte schaal en snijd in plakken. Schep de gewelde tuttifrutti om de rollade of serveer apart erbij.

8
8

Leg de partjes citroen ertussen en bestrooi met de peterselie.

bewaartip:

De tuttifrutti kun je 2 dagen van tevoren maken en afgedekt bewaren in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.