Var­kens­fi­let­rol­la­de met prui­men­saus

Zonder rollade eigenlijk geen kerst, toch? Serveer met een zoete saus van pruimen en je hoort niemand meer.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(4) waardeer
hoofdgerecht Zonder rollade eigenlijk geen kerst, toch? Serveer met een zoete saus van pruimen en je hoort niemand meer. 4 personen
5 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe het venkelzaad en de lemon pepper in de vijzel en stamp grof. Dep de rollade droog en wrijf rondom in met dit mengsel (de kruidenmix uit de verpakking wordt niet gebruikt). Braad het vlees in het midden van de oven 50 min. Neem het vlees uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
  2. Snijd ondertussen de pruimen in reepjes en pers de sinaasappel uit. Doe de pruimenreepjes met het sinaasappelsap, de steranijs, bouillontablet, water en de boter in een steelpan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Verwijder de steranijs en schenk in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg het hete water toe en roer de saus door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.

bewaartip:

De saus kun je 2 dagen van tevoren maken en afgedekt bewaren in de koelkast. Verwarm voor het serveren op laag vuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Varkensfiletrollade met pruimensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­fi­let­rol­la­de met prui­men­saus

1
1
  • 1 el venkelzaad
  • ½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper

Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe het venkelzaad en de lemon pepper in de vijzel en stamp grof.

2
2
  • 1 varkensfiletrollade

Dep de rollade droog en wrijf rondom in met dit mengsel (de kruidenmix uit de verpakking wordt niet gebruikt).

3
3

Braad het vlees in het midden van de oven 50 min. Neem het vlees uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

4
4
  • 75 g gewelde pruimen
  • 1 perssinaasappel

Snijd ondertussen de pruimen in reepjes en pers de sinaasappel uit.

5
5
  • 2 stuks steranijsjes
  • 1 runderbouillontablet
  • 150 ml water
  • 25 g ongezouten boter

Doe de pruimenreepjes met het sinaasappelsap, de steranijs, bouillontablet, water en de boter in een steelpan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.

6
6

Verwijder de steranijs en schenk in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

7
7
  • 50 ml water

Voeg het hete water toe en roer de saus door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.

bewaartip:

De saus kun je 2 dagen van tevoren maken en afgedekt bewaren in de koelkast. Verwarm voor het serveren op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.