bewaar
Varkensfiletrollade met pruimensaus
Varkensfiletrollade met pruimensaus
bewaar

Varkensfiletrollade met pruimensaus

Zonder rollade eigenlijk geen kerst, toch? Serveer met een zoete saus van pruimen en je hoort niemand meer.

20 min. bereiden
50 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

venkelzaad

1 tl

zwarte peperkorrel

1 tl

grof zeezout

1

varkensfiletrollade

50 g

ongezouten roomboter

75 g

zachte pruim

1

perssinaasappel

½

runderbouillontablet

150 ml

water

2

steranijsjes

Dit heb je nodig

  • vijzel of staafmixer

  • ovenschaal (15 x 20 cm)

  • aluminiumfolie

  • staafmixer

Zonder rollade eigenlijk geen kerst, toch? Serveer met een zoete saus van pruimen en je hoort niemand meer.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe het venkelzaad, de peperkorrels en het zeezout in de vijzel of het bakje van de staafmixer en stamp of maal grof. Dep de rollade droog en wrijf rondom in met dit mengsel (de kruidenmix uit de verpakking wordt niet gebruikt). Leg het vlees met de helft van de boter in de ovenschaal. Braad in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Neem het vlees uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

2

Snijd ondertussen de pruimen grof. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe de pruimen met het sinaasappelrasp en -sap, bouillonblokje, het water, de steranijs en de rest van de boter in een steelpan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken.

3

Verwijder de steranijs en schenk in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot gladde saus. Breng op smaak met peper. Meng de vleesjus en de aanbaksels uit de ovenschaal door de pruimensaus. Snijd het vlees aan tafel in plakken en serveer met de saus.

algemeenMet de kruidenmix uit de verpakking van de rollade kun je bijvoorbeeld gehakt of karbonade kruiden.

bewaartipDe saus kun je 2 dagen van tevoren maken en afgedekt bewaren in de koelkast. Verwarm voor het serveren op laag vuur.