Ge­stoof­de ha­ris­sa­kip met bloem­kool & munt

Kip stoven is altijd een goed idee, en hoeft helemaal niet lang te duren.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Kip stoven is altijd een goed idee, en hoeft helemaal niet lang te duren. 2 personen
4 4

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, bloemkool en harissa 5 min. op laag vuur.
  2. Snijd ondertussen de kip in reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af. Voeg de kip, kikkererwten, tomatenblokjes, 50 ml water en de abrikozenstukjes toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
  3. Snijd ondertussen de munt in reepjes en meng door de stoof. Serveer in diepe borden.

Tip:

Lekker met een beetje extra harissa.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 50 2017

Gestoofde harissakip met bloemkool & munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de ha­ris­sa­kip met bloem­kool & munt

1
1
  • 1 ui
  • 400 g bloemkoolroosjes

Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten.

2
2
  • 1 el (arachide)olie
  • 1 el harissa

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, bloemkool en harissa 5 min. op laag vuur.

3
3
  • 180 g kipdijfilets
  • 400 g kikkererwten
  • 400 g tomatenblokjes
  • 50 ml water
  • 40 g abrikozenstukjes

Snijd ondertussen de kip in reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af. Voeg de kip, kikkererwten, tomatenblokjes, het water en de abrikozenstukjes toe.

4
4

Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.

5
5
  • 7½ g munt

Snijd ondertussen de munt in reepjes en meng door de stoof. Serveer in diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.