bewaar
Gestoofde harissakip met bloemkool & munt
Gestoofde harissakip met bloemkool & munt
bewaar

Gestoofde harissakip met bloemkool & munt

Kip stoven is altijd een goed idee, en hoeft helemaal niet lang te duren.

20 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

ui

400 g

bloemkoolroosjes

1 el

(arachide)olie

1 el

harissa

180 g

kipdijfilets

400 g

kikkererwten in blik

400 g

tomatenblokjes

50 ml

water

40 g

abrikozenstukjes

7½ g

verse munt

Kip stoven is altijd een goed idee, en hoeft helemaal niet lang te duren.

Aan de slag

1

Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, bloemkool en harissa 5 min. op laag vuur.

2

Snijd ondertussen de kip in reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af. Voeg de kip, kikkererwten, tomatenblokjes, 50 ml water en de abrikozenstukjes toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.

3

Snijd ondertussen de munt in reepjes en meng door de stoof. Serveer in diepe borden.

tip

algemeenLekker met een beetje extra harissa.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.