'The day af­ter'-ont­bijt

Is de champagne iets te hard gegaan gisteren? Dit ontbijtje helpt je er weer een beetje bovenop.

(6) waardeer
brunch Is de champagne iets te hard gegaan gisteren? Dit ontbijtje helpt je er weer een beetje bovenop. 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de ui met de knoflook. Voeg de spekreepjes, de groente en de aardappel toe en bak goudbruin. Breek de eieren boven de pan en leg er de cherrytomaten tussen. Snijd de kruiden fijn. Bak tot het eiwit van de eieren net gestold is en bestrooi met de kruiden. Serveer met brood, sla, de avocado, de sriracha en eventueel leftover mierikswortelsaus (dit recept vind je elders op deze website).

bereidingstip:

Een eiergerecht zoals dit is ideaal om restjes te verwerken. De gebruikte hoeveelheden zijn richtlijnen. Wat en hoeveel je er precies in doet, kun je zelf bepalen.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

'The day after'-ontbijt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

'The day af­ter'-ont­bijt

1
1
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 25 g ongezouten boter
  • 1 teen knoflook

Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de ui met de knoflook.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 100 g magere gerookte spekreepjes
  • 250 g groente
  • 300 g aardappelen

Voeg de spekreepjes, de groente en de aardappel toe en bak goudbruin.

4
4
  • 4 middelgrote eieren
  • 100 g cherrytomaten

Breek de eieren boven de pan en leg er de cherrytomaten tussen.

5
5
  • 10 g verse selderij
  • 10 g verse bieslook

Snijd de kruiden fijn. Bak tot het eiwit van de eieren net gestold is en bestrooi met de kruiden.

6
6
  • 4 sneetjes brood
  • 100 g sla
  • 1 avocado
  • ½ el sriracha

Serveer met brood, sla, de avocado, de sriracha en eventueel leftover mierikswortelsaus (dit recept vind je elders op deze website).

bereidingstip:

Een eiergerecht zoals dit is ideaal om restjes te verwerken. De gebruikte hoeveelheden zijn richtlijnen. Wat en hoeveel je er precies in doet, kun je zelf bepalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.