bewaar
Gepocheerde eieren met rodewijnsaus en groene asperges
Gepocheerde eieren met rodewijnsaus en groene asperges
bewaar

Gepocheerde eieren met rodewijnsaus en groene asperges

Eieren pocheren moet je gewoon een keer doen. Dan merk je vanzelf dat er niets engs aan is.

35 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

soepele rode wijn

200 ml

wildfond

40 g

ongezouten roomboter

100 g

magere gerookte spekreepjes

1

sjalot

100 g

groene aspergetips

125 g

gesneden champignons

4 sneetjes

brioche brood

1 el

azijn

4

middelgrote eieren

Eieren pocheren moet je gewoon een keer doen. Dan merk je vanzelf dat er niets engs aan is.

Aan de slag

1

Doe de wijn in een steelpan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat in 10 min. tot de helft inkoken. Voeg de fond en boter toe en laat in ca. 25 min. tot 75 ml inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 7 min. goudbruin en krokant. Snipper de sjalot. Schep het spek met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat 1 el bakvet in de pan zitten en bak hierin de aspergetips 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de champignons en sjalot 5 min. op middelhoog vuur in dezelfde pan.

3

Rooster ondertussen het brood. Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan (bijv. een hapjespan). Voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Herhaal met de andere eieren. Pocheer 3 ½ min. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken.

4

Verdeel de asperges en het spek over de sneetjes brioche. Schep de champignons erover en leg er een gepocheerd ei op. Besprenkel met de rodewijnsaus en garneer eventueel met wat blaadjes tijm.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Ei pocheren

Instructievideo - 00:47 min.