Ge­po­cheer­de ei­e­ren met ro­de­wijn­saus en groe­ne as­per­ges

Eieren pocheren moet je gewoon een keer doen. Dan merk je vanzelf dat er niets engs aan is.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Eieren pocheren moet je gewoon een keer doen. Dan merk je vanzelf dat er niets engs aan is. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de wijn in een steelpan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat in 10 min. tot de helft inkoken. Voeg de fond en boter toe en laat in ca. 25 min. tot 75 ml inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 7 min. goudbruin en krokant. Snipper de sjalot. Schep het spek met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat 1 el bakvet in de pan zitten en bak hierin de aspergetips 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de champignons en sjalot 5 min. op middelhoog vuur in dezelfde pan.
  3. Rooster ondertussen het brood. Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan (bijv. een hapjespan). Voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Herhaal met de andere eieren. Pocheer 3 ½ min. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken.
  4. Verdeel de asperges en het spek over de sneetjes brioche. Schep de champignons erover en leg er een gepocheerd ei op. Besprenkel met de rodewijnsaus en garneer eventueel met wat blaadjes tijm.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gepocheerde eieren met rodewijnsaus en groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­po­cheer­de ei­e­ren met ro­de­wijn­saus en groe­ne as­per­ges

1
1
  • 250 ml soepele rode wijn

Doe de wijn in een steelpan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat in 10 min. tot de helft inkoken.

2
2
  • 200 ml wildfond
  • 40 g boter

Voeg de fond en boter toe en laat in ca. 25 min. tot 75 ml inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 100 g spekreepjes
  • 1 sjalot

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 7 min. goudbruin en krokant. Snipper de sjalot.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4

Schep het spek met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 100 g aspergetips

Laat 1 el bakvet in de pan zitten en bak hierin de aspergetips 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten.

6
6
  • 125 g gesneden champignons

Bak de champignons en sjalot 5 min. op middelhoog vuur in dezelfde pan.

7
7
  • 4 sneetjes chinois brioches

Rooster ondertussen het brood. Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan (bijv. een hapjespan).

8
8
  • 1 el azijn

Voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.

9
9
  • 4 eieren

Breek 1 ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Herhaal met de andere eieren.

Ei pocheren

Instructievideo

00:47 min.

10
10

Pocheer 3 ½ min. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken.

11
11

Verdeel de asperges en het spek over de sneetjes brioche. Schep de champignons erover en leg er een gepocheerd ei op.

12
12

Besprenkel met de rodewijnsaus en garneer eventueel met wat blaadjes tijm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.