Ve­gan ri­sot­to met shii­ta­ke en to­ma­ten

Goed nieuws voor mensen die compleet vegan willen eten: deze risotto voldoet helemaal aan jouw eisen.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Goed nieuws voor mensen die compleet vegan willen eten: deze risotto voldoet helemaal aan jouw eisen. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan. Bak de cherrytomaten met de takken er nog aan 4 min. of totdat ze poffen. Neem uit de pan en zet opzij. Snijd ondertussen de shiitake in stukken en bak 3-4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur ondertussen de basilicum in stukjes.
  3. Verdeel de risotto over de borden en verdeel de shiitake, tomaten en de basilicum erover.

Tip:

Kijk elders op de site voor het recept 'veganistische bouillon'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
November 2017

Vegan risotto met shiitake en tomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan ri­sot­to met shii­ta­ke en to­ma­ten

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1½ el olijfolie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 300 g risottorijst

Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

3
3
  • 125 ml witte wijn

Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen.

4
4
  • 1.2 liter veganistische bouillon

Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min.

5
5
  • 1½ el olijfolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan.

6
6
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Bak de cherrytomaten met de takken er nog aan 4 min. of totdat ze poffen. Neem uit de pan en zet opzij.

7
7
  • 200 g shiitakes

Snijd ondertussen de shiitake in stukken en bak 3-4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 15 g basilicum

Scheur ondertussen de basilicum in stukjes.

9
9

Verdeel de risotto over de borden en verdeel de shiitake, tomaten en de basilicum erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.