bewaar
Thaise boerenkoolstamppot met curryworst
Thaise boerenkoolstamppot met curryworst
bewaar

Thaise boerenkoolstamppot met curryworst

Deze niet-zo-standaard combinatie is net zo lekker als de oer-Hollandse versie.

25 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

2 personen

750 g

iets kruimige aardappelen

½

rode ui

½ el

(olijf)olie

2

runderbraadworsten Thai red curry

500 g

verse boerenkool

8½ g

Thai green curry

100 ml

kokosmelk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Deze niet-zo-standaard combinatie is net zo lekker als de oer-Hollandse versie.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Voeg, als het water kookt, toe aan de pan en kook ze in 20 min. gaar.

2

Maak ondertussen de halve rode ui schoon en snijd in halve ringen. Doe in een kom en schenk er kokend water over. Laat staan tot gebruik.

3

Verhit de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

4

Voeg ondertussen, als de aardappelen 10 min. koken, de boerenkool toe en kook nog 10 min. mee.

5

Giet de aardappelen en boerenkool af. Doe terug in de pan en voeg de curry en kokosmelk toe. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Laat de rode ui uitlekken. Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden en bestrooi met de ui. Serveer de braadworst erbij.

tip

algemeen Dit is een Allerhande Box gerecht.