Thai­se boe­ren­kool­stamp­pot met cur­ry­worst

Deze niet-zo-standaard combinatie is net zo lekker als de oer-Hollandse versie.

(7) waardeer
hoofdgerecht Deze niet-zo-standaard combinatie is net zo lekker als de oer-Hollandse versie. 2 personen
4 7

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Voeg, als het water kookt, toe aan de pan en kook ze in 20 min. gaar.
  2. Maak ondertussen de halve rode ui schoon en snijd in halve ringen. Doe in een kom en schenk er kokend water over. Laat staan tot gebruik.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Voeg ondertussen, als de aardappelen 10 min. koken, de boerenkool toe en kook nog 10 min. mee.
  5. Giet de aardappelen en boerenkool af. Doe terug in de pan en voeg de curry en kokosmelk toe. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Laat de rode ui uitlekken. Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden en bestrooi met de ui. Serveer de braadworst erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 17  g
  • natrium 520 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 47 2017

Thaise boerenkoolstamppot met curryworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se boe­ren­kool­stamp­pot met cur­ry­worst

1
1
  • 750 g iets kruimige aardappelen

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.

2
2

Voeg, als het water kookt, toe aan de pan en kook ze in 20 min. gaar.

3
3
  • ½ rode ui

Maak ondertussen de rode ui schoon en snijd in halve ringen. Doe in een kom en schenk er kokend water over. Laat staan tot gebruik.

4
4
  • ½ el (olijf)olie
  • 2 runderbraadworsten Thai red curry

Verhit de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

5
5
  • 500 g verse boerenkool

Voeg ondertussen, als de aardappelen 10 min. koken, de boerenkool toe en kook nog 10 min. mee.

6
6
  • 8½ g Thai green curry
  • 100 ml kokosmelk

Giet de aardappelen en boerenkool af. Doe terug in de pan en voeg de curry en kokosmelk toe.

7
7

Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Laat de rode uit uitlekken. Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden en bestrooi met de ui. Serveer de braadworst erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.