Bloem­kool­rijst met ge­hakt­bal­le­tjes en hum­mus

Met bloemkoolrijst kun je volop variëren. Vandaag op het menu: rijst met balletjes en hummus.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met bloemkoolrijst kun je volop variëren. Vandaag op het menu: rijst met balletjes en hummus. 4 personen
4 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de rundergehaktballetjes in 12-15 min. bruin en gaar. Voeg na 10 min. de ras el hanout en het water toe. Verhit de (olijf)olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst bak 2 min. Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water, voeg toe aan de rijst en verwarm nog 2-3 min. Verdeel de rijst, de gehaktballetjes en de pompoenhummus over de borden.

serveertip:

Lekker met komkommer en koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolrijst met gehaktballetjes en hummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­rijst met ge­hakt­bal­le­tjes en hum­mus

1
1
  • 12 gehaktballetjes

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de rundergehaktballetjes in 12-15 min. bruin en gaar.

2
2
  • 1 el ras el hanout
  • 150 ml water

Voeg na 10 min. de ras el hanout en het water toe.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 800 g bloemkoolrijst

Verhit de (olijf)olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst bak 2 min.

4
4
  • 205 g linzen

Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water, voeg toe aan de rijst en verwarm nog 2-3 min.

5
5
  • 150 g zoete pompoenhummus

Verdeel de rijst, de gehaktballetjes en de pompoenhummus over de borden.

serveertip:

Lekker met komkommer en koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.