bewaar
Biefstuk met bearnaisesaus en ovenfriet
Biefstuk met bearnaisesaus en ovenfriet
bewaar

Biefstuk met bearnaisesaus en ovenfriet

Zo'n lekkere, klassieke combi. De bearnaisesaus maak je gewoon zelf!

35 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

550 g

biefstuk

700 g

verse Franse friet

1½ tl

gedroogde rozemarijn

2 el

(arachide)olie

4

tomaten

1

komkommer

100 g

botersla

45 g

vinaigrette natural

30 g

foccaciacroutons

30 g

ongezouten roomboter

125 g

crème fraîche

4 tl

gedroogde dragon

2 tl

Franse mosterd

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • aluminiumfolie

Zo'n lekkere, klassieke combi. De bearnaisesaus maak je gewoon zelf!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Meng de friet met de rozemarijn en olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Breng eventueel op smaak met zout.

2

Was ondertussen de tomaten en snijd elk in 8 partjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en snijd in dunne plakjes.

3

Meng de sla met de vinaigrette, tomaten, komkommer en croutons. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken in 5 min. op hoog vuur medium. Keer halverwege. Draai het vuur laag, neem het vlees uit de pan en laat op een bord rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

5

Voeg de crème fraîche, dragon, mosterd en 100 ml water toe aan het achtergebleven bakvet en verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Serveer de biefstuk met de bearnaisesaus, friet en de frisse salade.

algemeen Dit is een Allerhande Box gerecht.