Bief­stuk met be­ar­nai­se­saus en oven­friet

Zo'n lekkere, klassieke combi. De bearnaisesaus maak je gewoon zelf!

(6) waardeer
hoofdgerecht Zo'n lekkere, klassieke combi. De bearnaisesaus maak je gewoon zelf! 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Meng de friet met de rozemarijn en olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Breng eventueel op smaak met zout.
  2. Was ondertussen de tomaten en snijd elk in 8 partjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en snijd in dunne plakjes.
  3. Meng de sla met de vinaigrette, tomaten, komkommer en croutons. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken in 5 min. op hoog vuur medium. Keer halverwege. Draai het vuur laag, neem het vlees uit de pan en laat op een bord rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
  5. Voeg de crème fraîche, dragon, mosterd en 100 ml water toe aan het achtergebleven bakvet en verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Serveer de biefstuk met de bearnaisesaus, friet en de frisse salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 45 2017 , Allerhande Box Week 13 2018

Biefstuk met bearnaisesaus en ovenfriet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk met be­ar­nai­se­saus en oven­friet

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 550 g biefstukken
  • 700 g verse Franse friet
  • 1½ tl gedroogde rozemarijn
  • 2 el (arachide)olie

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Meng de friet met de rozemarijn en olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3

Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Breng eventueel op smaak met zout.

4
4
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer

Was ondertussen de tomaten en snijd elk in 8 partjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en snijd in dunne plakjes.

5
5
  • 100 g botersla
  • 45 g vinaigrette natural
  • 30 g foccaciacroutons

Meng de sla met de vinaigrette, tomaten, komkommer en croutons. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 30 g ongezouten boter

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken in 5 min. op hoog vuur medium.

7
7

Keer halverwege. Draai het vuur laag, neem het vlees uit de pan en laat op een bord rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

8
8
  • 125 g crème fraîche
  • 4 tl gedroogde dragon
  • 2 tl Franse mosterd

Voeg de crème fraîche, dragon, mosterd en 100 ml water toe aan het achtergebleven bakvet en verwarm 2 min. op middelhoog vuur.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Serveer de biefstuk met de bearnaisesaus, friet en de frisse salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.