Bruschet­te met ri­cot­ta en aard­bei­en­jam

Verras je gasten met deze hapjes met ricotta en jam.

(0) waardeer
borrelhapje Verras je gasten met deze hapjes met ricotta en jam. 14 stuks

Advertentie

Ingrediënten

14 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ciabatta in 14 sneetjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, snijd fijn, meng met de olie en verdeel over de sneetjes brood. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin. Rasp twee derde van de kaas en meng door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Neem de bruschette uit de oven en besmeer met het ricottamengsel. Bestrooi met de rest van de rozemarijn en schaaf de rest van de kaas erover. Schep op elke bruschetta een dotje aardbeienjam.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 43-44

Bruschette met ricotta en aardbeienjam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­te met ri­cot­ta en aard­bei­en­jam

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ciabatta

Snijd de ciabatta in 14 sneetjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 2 stuks takjes rozemarijn
  • 1 el extra vierge olijfolie

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, snijd fijn, meng met de olie en verdeel over de sneetjes brood.

4
4

Bak het brood in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin.

5
5
  • 50 g Pecorino Romano
  • 250 g ricotta

Rasp de kaas en meng door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Neem de bruschette uit de oven en besmeer met het ricottamengsel.

7
7
  • 25 g Pecorino Romano
  • 3 el Meer Fruit Minder Suiker Aardbei

Bestrooi met de rest van de rozemarijn en schaaf de kaas erover. Schep op elke bruschetta een dotje aardbeienjam.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.