Zelfgemaakte frites met braadworst
De meest verse frites maak je heel eenvoudig zelf.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg kruimige aardappel
- 4 el arachideolie
- 500 g witlof
- 1 rode paprika
- 1 el donkere basterdsuiker
- 1 el azijn
- 4 varkensbraadworsten
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon, halveer en snijd in de lengte in dunne parten. Schep de frites om met de olie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep de frites elke 10 min. om.
- Haal ondertussen de blaadjes van het witlof los. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Meng de suiker en azijn. Verhit de olie in een wok en bak de paprika op middelhoog vuur 3 min. Voeg het witlof toe en bak in 10 min. gaar. Voeg de laatste 3 min. het suiker-azijnmengsel toe.
- Verhit ondertussen de olie en bak de braadworsten op middelhoog vuur in 13 min gaar. Verdeel de worsten, frites en groenten over de borden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 655 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 560 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Zelfgemaakte frites met braadworst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zelfgemaakte frites met braadworst
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 1 kg kruimige aardappel
Boen de aardappelen schoon, halveer en snijd in de lengte in dunne parten.
- 2 el arachideolie
Schep de frites om met de olie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep de frites elke 10 min. om.
- 500 g witlof
Haal ondertussen de blaadjes van het witlof los.
- 1 rode paprika
Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
- 1 el donkere basterdsuiker
- 1 el azijn
- 1 el arachideolie
Meng de suiker en azijn. Verhit de olie in een wok en bak de paprika op middelhoog vuur 3 min.
Voeg het witlof toe en bak in 10 min. gaar. Voeg de laatste 3 min. het suiker-azijnmengsel toe.
- 1 el arachideolie
- 4 varkensbraadworsten
Verhit ondertussen de olie en bak de braadworsten op middelhoog vuur in 13 min gaar.
Verdeel de worsten, frites en groenten over de borden.