Zelf­ge­maak­te fri­tes met braad­worst

De meest verse frites maak je heel eenvoudig zelf.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De meest verse frites maak je heel eenvoudig zelf. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon, halveer en snijd in de lengte in dunne parten. Schep de frites om met de olie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep de frites elke 10 min. om.
  2. Haal ondertussen de blaadjes van het witlof los. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Meng de suiker en azijn. Verhit de olie in een wok en bak de paprika op middelhoog vuur 3 min. Voeg het witlof toe en bak in 10 min. gaar. Voeg de laatste 3 min. het suiker-azijnmengsel toe.
  3. Verhit ondertussen de olie en bak de braadworsten op middelhoog vuur in 13 min gaar. Verdeel de worsten, frites en groenten over de borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

Zelfgemaakte frites met braadworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te fri­tes met braad­worst

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 kg kruimige aardappel

Boen de aardappelen schoon, halveer en snijd in de lengte in dunne parten.

3
3
  • 2 el arachideolie

Schep de frites om met de olie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep de frites elke 10 min. om.

5
5
  • 500 g witlof

Haal ondertussen de blaadjes van het witlof los.

6
6
  • 1 rode paprika

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.

7
7
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 1 el azijn
  • 1 el arachideolie

Meng de suiker en azijn. Verhit de olie in een wok en bak de paprika op middelhoog vuur 3 min.

8
8

Voeg het witlof toe en bak in 10 min. gaar. Voeg de laatste 3 min. het suiker-azijnmengsel toe.

9
9
  • 1 el arachideolie
  • 4 varkensbraadworsten

Verhit ondertussen de olie en bak de braadworsten op middelhoog vuur in 13 min gaar.

10
10

Verdeel de worsten, frites en groenten over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.