Cho­co­la­de­bark met pret­zels en no­ten

Zin in chocolade? Probeer zelf eens een reep te maken! Door de moeite smaakt het dan nóg lekkerder.

  • tussendoortje
  • 12 stuks
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(0) waardeer
tussendoortje Zin in chocolade? Probeer zelf eens een reep te maken! Door de moeite smaakt het dan nóg lekkerder. 12 stuks

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Snijd de abrikozen fijn, hak de pistachenoten grof en halveer de pepsels.
  2. Verdeel de helft van de abrikozen en pistachenoten in een rechthoek van 20 x 30 cm over een met bakpapier beklede snijplank. Verdeel de gesmolten chocolade met een pannenlikker over de abrikozen en noten. Werk vanuit de randen en vul vervolgens de binnenkant op. Strijk een beetje glad. Verdeel de pepsels in 2 rijen als een visgraat over de chocolade en bestrooi met de rest van de noten en abrikozen. Laat in 1,5 uur afgedekt in de koelkast hard worden.
video

Cho­co­la­de­bark met pret­zels en no­ten

leuk & snel - 00:25 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 6  g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Oktober 2017

Chocoladebark met pretzels en noten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­bark met pret­zels en no­ten

1
1
  • 300 g pure chocolade

Smelt de chocolade au bain-marie.

2
2
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 50 g ongezouten pistachenoten
  • 40 g Bolletje Pinda Pepsels pindakaassticks

Snijd de abrikozen fijn, hak de pistachenoten grof en halveer de pepsels.

3
3

Verdeel de helft van de abrikozen en pistachenoten in een rechthoek van 20 x 30 cm over een met bakpapier beklede snijplank.

4
4

Verdeel de gesmolten chocolade met een pannenlikker over de abrikozen en noten.

5
5

Werk vanuit de randen en vul vervolgens de binnenkant op. Strijk een beetje glad.

6
6

Verdeel de pepsels in 2 rijen als een visgraat over de chocolade en bestrooi met de rest van de noten en abrikozen.

7
7

Laat in 1,5 uur afgedekt in de koelkast hard worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.