Pad­den­stoe­len­s­tro­ga­noff met rös­ti­koek­jes

Alleen door de naam krijg je al zin in de winter, wacht maar tot het op je bord ligt.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Alleen door de naam krijg je al zin in de winter, wacht maar tot het op je bord ligt. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een ruime koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de rösties in 12 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege.
  2. Halveer de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Klop de helft van de olie, de helft van de azijn, peper en eventueel zout tot een dressing. Halveer de tomaten en meng samen met de dressing door de sla. Snijd de champignons in kwarten.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de paprika en champignons met de al-andalus 5 min. op hoog vuur. Voeg de zuivelspread en het water toe en verwarm nog 1 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en de rest van de azijn. Serveer de paddenstoelenstroganoff met de rösties en de salade.

variatietip:

In plaats van natuurazijn kun je ook gewone azijn gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelenstroganoff met röstikoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­s­tro­ga­noff met rös­ti­koek­jes

1
1
  • 600 g aardappelrösties

Verhit een ruime koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de rösties in 12 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege.

2
2
  • 1 zoete puntpaprika

Halveer de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

3
3
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 el natuurazijn
  • 250 g cherrytomaten
  • 75 g rucola slamelange

Klop olie, azijn, peper en eventueel zout tot een dressing. Halveer de tomaten en meng samen met de dressing door de sla.

4
4
  • 500 g kastanjechampignons

Snijd de champignons in kwarten.

5
5
  • 2 el (olijf)olie
  • 2 tl al-andalus

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de paprika en champignons met de al-andalus 5 min. op hoog vuur.

6
6
  • 200 g zuivelspread naturel
  • 50 ml water

Voeg de zuivelspread en het water toe en verwarm nog 1 min. op laag vuur.

7
7
  • 1 el natuurazijn

Breng op smaak met peper en de rest van de azijn. Serveer de paddenstoelenstroganoff met de rösties en de salade.

variatietip:

In plaats van natuurazijn kun je ook gewone azijn gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.