bewaar
Homemade bloemkoolburger met hummus
Homemade bloemkoolburger met hummus
bewaar

Homemade bloemkoolburger met hummus

Geef je burger een vegetarische twist met bloemkool als basis.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

180 g

cheddar

400 g

bloemkoolrijst

3 el

tarwebloem

2 el

Amerikaanse hamburgerkruiden

2

middelgrote eieren

4

schnittbroodjes

100 g

hummus

1 krop

babyromainesla

200 g

gesneden rode kool

12

zoetzure augurkenplakjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Geef je burger een vegetarische twist met bloemkool als basis.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de kaas en meng met de bloemkoolrijst, bloem, Amerikaanse hamburgerkruiden, de eieren en eventueel zout in een ruime kom. Vorm met vochtige handen 4 burgers van Ø 10 cm van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven. Snijd ondertussen de broodjes open. Besmeer de helften met hummus, haal de blaadjes sla los en verdeel over de onderste helften van de broodjes. Beleg achtereenvolgens met de rodekool, een burger en de augurkenplakjes. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.

combinatietipLekker met ovenfrites.

combinatietipBiertip: Brugse Zot Blond