Ho­me­ma­de bloem­kool­bur­ger met hum­mus

Geef je burger een vegetarische twist met bloemkool als basis.

(7) waardeer
hoofdgerecht Geef je burger een vegetarische twist met bloemkool als basis. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de kaas en meng met de bloemkoolrijst, bloem, Amerikaanse hamburgerkruiden, de eieren en eventueel zout in een ruime kom. Vorm met vochtige handen 4 burgers van Ø 10 cm van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven. Snijd ondertussen de broodjes open. Besmeer de helften met hummus, haal de blaadjes sla los en verdeel over de onderste helften van de broodjes. Beleg achtereenvolgens met de rodekool, een burger en de augurkenplakjes. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.

combinatietip:

Lekker met ovenfrites.

combinatietip:

Biertip: Brugse Zot Blond

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 37-38

Homemade bloemkoolburger met hummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­me­ma­de bloem­kool­bur­ger met hum­mus

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 180 g cheddar
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 3 el tarwebloem
  • 2 el Amerikaanse hamburgerkruiden
  • 2 middelgrote eieren

Rasp de kaas en meng met de bloemkoolrijst, bloem, Amerikaanse hamburgerkruiden, de eieren en eventueel zout in een ruime kom.

3
3

Vorm met vochtige handen 4 burgers van Ø 10 cm van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.

4
4
  • 4 schnittbroodjes
  • 100 g hummus
  • 1 krop babyromainesla

Snijd ondertussen de broodjes open. Besmeer de helften met hummus, haal de blaadjes sla los en verdeel over de onderste helften van de broodjes.

5
5
  • 200 g gesneden rode kool
  • 12 zoetzure augurkenplakjes

Beleg achtereenvolgens met de rodekool, een burger en de augurkenplakjes. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.

combinatietip:

Lekker met ovenfrites.

combinatietip:

Biertip: Brugse Zot Blond

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.