Zi­geu­ner­schnit­zels met stamp­pot­je

Wie maak je niet blij met een schnitzel?

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wie maak je niet blij met een schnitzel? 4 personen
5 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kwarten. Kook de aardappelen in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Snipper ondertussen een kwart van de uien en snijd de rest van de uien in halve ringen. Verhit de boter in een hapjespan en bak de uiringen in 20 min. goudbruin.
  2. Voeg 300 ml kookvocht van de aardappelen, de bouillontablet, bloem en paprikapoeder toe. Laat in 2 min. al roerend inkoken tot een jus. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Stamp de aardappelen samen met 100 ml kookvocht en de rest van de boter in de pan tot een grove puree. Voeg de paprika en gesnipperde ui toe, schep om en verwarm het geheel nog 3 min. op laag vuur. Houd warm met de deksel op de pan.
  3. Bak de schnitzels in de olie in 6 min. goudbruin op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Serveer het stamppotje met de schnitzel en de jus apart.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht t/m stap 3 een dag van tevoren bereiden. Bak de schnitzels op het laatste moment. Warm ondertussen op laag vuur het stamppotje en de jus op.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Zigeunerschnitzels met stamppotje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zi­geu­ner­schnit­zels met stamp­pot­je

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in kwarten. Kook de aardappelen in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op.

2
2
  • 4 uien

Snipper ondertussen een kwart van de uien en snijd de rest van de uien in halve ringen.

3
3
  • 25 g boter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de uiringen in 20 min. goudbruin.

4
4
  • ½ runderbouillontablet
  • ½ el bloem
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder

Voeg 300 ml kookvocht van de aardappelen, de bouillontablet, bloem en paprikapoeder toe. Laat in 2 min. al roerend inkoken tot een jus.

5
5
  • 1 zak paprikamix

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

6
6
  • 25 g boter

Stamp de aardappelen samen met 100 ml kookvocht en de rest van de boter in de pan tot een grove puree.

7
7

Voeg de paprika en gesnipperde ui toe, schep om en verwarm het geheel nog 3 min. op laag vuur. Houd warm met de deksel op de pan.

8
8
  • 4 zigeunerschnitzels
  • 3 el olie

Bak de schnitzels in de olie in 6 min. goudbruin op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Serveer het stamppotje met de schnitzel en de jus apart.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht t/m stap 3 een dag van tevoren bereiden. Bak de schnitzels op het laatste moment. Warm ondertussen op laag vuur het stamppotje en de jus op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.