Mas Hu­ni

Op de Malediven serveren ze deze tonijnsalade als ontbijt, maar met een pitabroodje erbij is het ook een perfect lunchgerecht.

(3) waardeer
lunch Op de Malediven serveren ze deze tonijnsalade als ontbijt, maar met een pitabroodje erbij is het ook een perfect lunchgerecht. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tonijn uitlekken en doe in een ruime kom. Snipper de ui zo fijn mogelijk. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg toe aan de tonijn. Rasp de schil van de limoen boven de kom met de tonijn en pers de vrucht uit. Voeg het sap toe aan de tonijn. Voeg de kokos toe en meng met een vork de ingrediënten door elkaar totdat je een tonijnsalade met een fijne structuur hebt.
  2. Haal de blaadjes van het kropje sla los en was en droog ze. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster. Snijd ze open als een envelopje en vul ze met de sla en de tonijnsalade.

combinatietip:

Lekker met grofgesneden koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Mas Huni

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mas Hu­ni

1
1
  • 320 g tonijn in zonnebloemolie

Laat de tonijn uitlekken en doe in een ruime kom.

2
2
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper

Snipper de ui zo fijn mogelijk. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg toe aan de tonijn.

3
3
  • 1 limoen

Rasp de schil van de limoen boven de kom met de tonijn en pers de vrucht uit. Voeg het sap toe aan de tonijn.

4
4
  • 25 g gemalen kokos

Voeg de kokos toe en meng met een vork de ingrediënten door elkaar totdat je een tonijnsalade met een fijne structuur hebt.

5
5
  • 1 krop babyromainesla
  • 4 pitabroodjes

Haal de blaadjes van het kropje sla los en was en droog ze. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster.

6
6

Snijd ze open als een envelopje en vul ze met de sla en de tonijnsalade.

combinatietip:

Lekker met grofgesneden koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.