bewaar
Mas Huni
Mas Huni
bewaar

Mas Huni

Op de Malediven serveren ze deze tonijnsalade als ontbijt, maar met een pitabroodje erbij is het ook een perfect lunchgerecht.

15 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

320 g

tonijn in zonnebloemolie

1

rode ui

1

rode peper

1

limoen

25 g

gemalen kokos

1 krop

babyromainesla

4

pitabroodjes

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Op de Malediven serveren ze deze tonijnsalade als ontbijt, maar met een pitabroodje erbij is het ook een perfect lunchgerecht.

Aan de slag

1

Laat de tonijn uitlekken en doe in een ruime kom. Snipper de ui zo fijn mogelijk. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg toe aan de tonijn. Rasp de schil van de limoen boven de kom met de tonijn en pers de vrucht uit. Voeg het sap toe aan de tonijn. Voeg de kokos toe en meng met een vork de ingrediënten door elkaar totdat je een tonijnsalade met een fijne structuur hebt.

2

Haal de blaadjes van het kropje sla los en was en droog ze. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster. Snijd ze open als een envelopje en vul ze met de sla en de tonijnsalade.

combinatietipLekker met grofgesneden koriander.