bewaar
Pitabroodje met worst en komkommer
Pitabroodje met worst en komkommer
bewaar

Pitabroodje met worst en komkommer

Met frisse salsa van komkommer, knoflook, koriander, komijn en crème fraîche.

15 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

grote pitabroodjes

4

boerenworst

1 el

zonnebloemolie

½

komkommer

½ teen

knoflook

15 g

verse koriander

1 tl

gemalen komijn

125 g

crème fraîche

75 g

rucola

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • keukenmachine

Met frisse salsa van komkommer, knoflook, koriander, komijn en crème fraîche.

Aan de slag

1

Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verhit ondertussen de grillpan. Halveer de worsten in de lengte en bestrijk met de olie. Gril de worsten in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

2

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Doe het vruchtvlees met de knoflook, koriander, komijn en crème fraîche in de keukenmachine en maal 10 sec. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de pitabroodjes open en vul met de rucola. Leg hierop de worst en verdeel de komkommersalsa erover.