Ge­krui­de groen­ten met bur­ra­ta

Zoek je een manier om groenten écht lekker te maken? Je hebt het gevonden!

(6) waardeer
italiaans bijgerecht Zoek je een manier om groenten écht lekker te maken? Je hebt het gevonden! 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in parten. Halveer de courgette in de lengte. Snijd het vruchtvlees in stukken van 1½ cm breed. Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.
  2. Meng de ui, courgette en paprika met de kruidenolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  3. Laat ondertussen de zongedroogde tomaten uitlekken. Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de laatste 5 min. de tomaten en kikkererwten toe aan de groenten en schep nogmaals om.
  4. Verdeel de groenten over een schaal en leg de burrata erop. Bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 35-36

Gekruide groenten met burrata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­krui­de groen­ten met bur­ra­ta

1
1
  • 2 rode uien
  • 1 courgette

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in parten. Halveer de courgette in de lengte. Snijd het vruchtvlees in stukken van 1½ cm breed.

2
2
  • 2 rode puntpaprika's

Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.

3
3
  • 80 ml specerijenolie voor in de oven - groente & gehakt

Meng de ui, courgette en paprika met de kruidenolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

5
5
  • 130 g koelverse zongedroogde tomaten
  • 400 g kikkererwten in blik

Laat ondertussen de zongedroogde tomaten uitlekken. Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

6
6

Voeg de laatste 5 min. de tomaten en kikkererwten toe aan de groenten en schep nogmaals om.

7
7
  • 1 bol koelverse burrata kaas

Verdeel de groenten over een schaal en leg de burrata erop. Bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.