bewaar
Gekruide groenten met burrata
Gekruide groenten met burrata
bewaar

Gekruide groenten met burrata

Zoek je een manier om groenten écht lekker te maken? Je hebt het gevonden!

10 min. bereiden
25 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1

courgette

2

rode puntpaprika's

80 ml

specerijenolie voor in de oven - groente & gehakt

130 g

koelverse zongedroogde tomaten

400 g

kikkererwten in blik

1 bol

koelverse burrata kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Zoek je een manier om groenten écht lekker te maken? Je hebt het gevonden!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in parten. Halveer de courgette in de lengte. Snijd het vruchtvlees in stukken van 1½ cm breed. Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.

2

Meng de ui, courgette en paprika met de kruidenolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

3

Laat ondertussen de zongedroogde tomaten uitlekken. Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de laatste 5 min. de tomaten en kikkererwten toe aan de groenten en schep nogmaals om.

4

Verdeel de groenten over een schaal en leg de burrata erop. Bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout.