bewaar
Limonadesiroop van vers fruit
Limonadesiroop van vers fruit
bewaar

Limonadesiroop van vers fruit

Zo kom jij de warme zomer wel door.

35 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

20 porties

1 stengel

koelverse sereh citroengras

300 g

verse rode bes

250 g

kristalsuiker

200 ml

water

Dit heb je nodig

  • bolzeef

  • gesteriliseerde fles (500ml)

Zo kom jij de warme zomer wel door.

Aan de slag

Verwijder het onderste stuk en de harde bladeren van het citroengras en snijd fijn. Ris de bessen van de takjes en doe samen met de suiker, het citroengras en water in een pan. Breng aan de kook. Laat 30 min. zachtjes koken en duw de bessen met een pollepel kapot. Neem de pan van het vuur en duw het mengsel met de bolle kant van een lepel door een bolzeef. Giet de siroop in de fles en laat helemaal afkoelen. Giet een laagje siroop in een glas en voeg er water naar smaak aan toe. Lekker met verse munt en ijsklontjes.

serveertipLekker met verse munt en ijsklontjes.