Ta­gli­a­tel­le met pa­pri­kasaus, ven­kel en gar­na­len

De zomer in je bol met deze tagliatelle met grote garnalen.

(2) waardeer
hoofdgerecht De zomer in je bol met deze tagliatelle met grote garnalen. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de stelen van de venkelknollen en een stukje van de onderkant. Bewaar het venkelgroen. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes. Halveer de tomaten en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de venkel 7 min. op hoog vuur. Voeg de tomaat en knoflook toe en bak nog 3 min. Voeg de saus toe en laat 2 min. op laag vuur zachtjes koken.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in koekenpan en bak de garnalen met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur. Meng de pasta door de saus en verdeel over vier diepe borden. Verdeel de garnalen en het achtergehouden venkelgroen erover.

variatietip:

Vervang de venkel door 400 g spinazie, laat de garnalen achterwege en bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas.

combinatietip:

Lekker met citroenpartjes of verkruimelde feta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Augustus 2017

Tagliatelle met paprikasaus, venkel en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met pa­pri­kasaus, ven­kel en gar­na­len

1
1
  • 300 g verse tagliatelle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de stelen van de venkelknollen en een stukje van de onderkant. Bewaar het venkelgroen.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 tenen knoflook

Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes. Halveer de tomaten en snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 1 el (olijf)olie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel 7 min. op hoog vuur. Voeg de tomaat en knoflook toe en bak nog 3 min.

5
5
  • 1 fles AH basis groentesaus paprika

Voeg de saus toe en laat 2 min. op laag vuur zachtjes koken.

6
6
  • 1 el (olijf)olie
  • 100 g AH grote garnalen

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnalen met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur.

7
7

Meng de pasta door de saus en verdeel over diepe borden. Verdeel de garnalen en het achtergehouden venkelgroen erover.

variatietip:

Vervang de venkel door 400 g spinazie, laat de garnalen achterwege en bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas.

combinatietip:

Lekker met citroenpartjes of verkruimelde feta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.