Pen­ne met groen­te­saus, cho­ri­zo & gar­na­len

Chorizo en garnalen: zie je niet elke dag, maar zo lekker samen!

(2) waardeer
hoofdgerecht Chorizo en garnalen: zie je niet elke dag, maar zo lekker samen! 2 personen
5 2

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de chorizo in reepjes. Maak de sjalot en knoflook schoon. Snijd de sjalot in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo, sjalot, knoflook en paprikapoeder 5 min. op laag vuur.
  2. Was ondertussen de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Bak 3 min. op laag vuur met de chorizo mee. Voeg de groentesaus toe, breng aan de kook en verwarm 5 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de garnalen toe.
  3. Voeg ondertussen, als het water kookt, de pasta toe aan de pan en kook in 10 min. beetgaar. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van een halve vrucht. Snijd 1 helft in partjes. Snijd de peterselie fijn.
  4. Giet de pasta af en meng met 2/3 van de peterselie door de saus. Verdeel over 2 diepe borden, bestrooi met de rest van de peterselie, het citroenrasp en leg er een citroenpartje op.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8  g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 9 2018

Penne met groentesaus, chorizo & garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met groen­te­saus, cho­ri­zo & gar­na­len

1
1
  • 60 g chorizo pamplona
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook

Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de chorizo in reepjes. Maak de sjalot en knoflook schoon.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • ¾ tl gerookte-paprikapoeder

Snijd de sjalot in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo, sjalot, knoflook en paprikapoeder 5 min. op laag vuur.

3
3
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika

Was ondertussen de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 480 g AH basis groentesaus paprika
  • 100 g garnalen

Bak 3 min. op laag vuur met de chorizo mee. Voeg de groentesaus toe, breng aan de kook en verwarm 5 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de garnalen toe.

5
5
  • 150 g penne rigate
  • 1 citroen

Voeg ondertussen, als het water kookt, de pasta toe aan de pan en kook in 10 min. beetgaar. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van een halve vrucht.

6
6
  • 10 g peterselie

Snijd 1 helft in partjes. Snijd de peterselie fijn.

7
7

Giet de pasta af en meng met 2/3 van de peterselie door de saus. Verdeel over 2 diepe borden, bestrooi met de rest van de peterselie, het citroenrasp en leg er een citroenpartje op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.