Groe­ne cour­get­te­piz­za

Groener (en lekkerder) kan bijna niet.

(8) waardeer
hoofdgerecht Groener (en lekkerder) kan bijna niet. 2 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en verwarm de courgette pizzabodems in ca. 9 min.
  2. Doe ondertussen de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Doe in een vergiet en laat uitlekken. Verwijder de steeltjes van de waterkers. Doe de erwten, de helft van de waterkers, de pestospread en olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper.
  3. Verkruimel de feta en schaaf de courgette met de kaasschaaf in linten. Maak van de courgettelinten roosjes.
  4. Neem de bodems uit de oven en verdeel de erwtenspread, courgetteroosjes, de rest van de waterkers en de feta erover.

combinatietip:

Lekker met jalapeñopeper

video

Groe­ne cour­get­te­piz­za

leuk & snel - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Augustus 2017

Groene courgettepizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne cour­get­te­piz­za

1
1
  • 2 Magioni seizoenspizzabodems courgette

Verwarm de oven voor op 180 °C en verwarm de courgette pizzabodems in ca. 9 min.

2
2
  • 200 g diepvries tuinerwten

Doe ondertussen de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Doe in een vergiet en laat uitlekken.

3
3
  • 40 g waterkers

Verwijder de steeltjes van de waterkers.

4
4
  • 45 g koelverse pestospread
  • 1 el olijfolie extra vierge

Doe de erwten, de helft van de waterkers, de pestospread en olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread.

5
5

Breng op smaak met peper.

6
6
  • 50 g feta
  • ½ courgette

Verkruimel de feta en schaaf de courgette met de kaasschaaf in linten. Maak van de courgettelinten roosjes.

7
7

Neem de bodems uit de oven en verdeel de erwtenspread, courgetteroosjes, de rest van de waterkers en de feta erover.

combinatietip:

Lekker met jalapeñopeper

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.