Ve­ge­ta­ri­sche pol­pet­te

Een lekker hapje voor bij elke borrel.

  • borrelhapje
  • 18 stuks
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(1) waardeer
italiaans borrelhapje Een lekker hapje voor bij elke borrel. 18 stuks
5 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verdeel ze over een schone theedoek en laat goed uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Rasp de Pecorinokaas.
  3. Doe de linzen, de helft van de knoflook en de kaas in de keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel. Schep de gekookte quinoa erdoor. Bestrooi met peper en eventueel zout. Draai met natte handen 18 balletjes van het mengsel. Verdeel de balletjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  4. Maak ondertussen de tomatensaus. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de rest van de knoflook 2 min. Voeg de polpa en chilivlokken toe en laat de saus 10 min op laag vuur koken. Scheur blaadjes van het basilicum in stukjes en schep vlak voor het serveren door de saus. Serveer de polpette met de saus.
video

Ve­ga pol­pet­te

leuk & snel - 00:30 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Vegetarische polpette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche pol­pet­te

1
1
  • 100 g 3-kleuren quinoa

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g linzen in pot

Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verdeel ze over een schone theedoek en laat goed uitlekken.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 80 g Pecorino Romano

Snijd de knoflook fijn. Rasp de Pecorino.

4
4

Doe de linzen, de helft van de knoflook en de kaas in de keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel.

5
5

Schep de gekookte quinoa erdoor. Bestrooi met peper en eventueel zout. Draai met natte handen 18 balletjes van het mengsel.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie

Verdeel de balletjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie.

7
7

Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

8
8
  • 1 el traditionele olijfolie

Maak ondertussen de tomatensaus. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de rest van de knoflook 2 min.

9
9
  • 425 g polpa
  • ½ tl chilivlokken

Voeg de polpa en chilivlokken toe en laat de saus 10 min op laag vuur koken.

10
10
  • 15 g verse basilicum

Scheur blaadjes van het basilicum in stukjes en schep vlak voor het serveren door de saus. Serveer de polpette met de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.