bewaar
Vegetarische polpette
Vegetarische polpette
bewaar

Vegetarische polpette

Een lekker hapje voor bij elke borrel.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

18 porties

100 g

3-kleurenquinoa

400 g

linzen in pot

2 tenen

knoflook

80 g

Pecorino Romano

2 el

traditionele olijfolie

425 g

polpa

½ tl

chilivlokken

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

Een lekker hapje voor bij elke borrel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verdeel ze over een schone theedoek en laat goed uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Rasp de Pecorinokaas.

3

Doe de linzen, de helft van de knoflook en de kaas in de keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel. Schep de gekookte quinoa erdoor. Bestrooi met peper en eventueel zout. Draai met natte handen 18 balletjes van het mengsel. Verdeel de balletjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

4

Maak ondertussen de tomatensaus. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de rest van de knoflook 2 min. Voeg de polpa en chilivlokken toe en laat de saus 10 min op laag vuur koken. Scheur blaadjes van het basilicum in stukjes en schep vlak voor het serveren door de saus. Serveer de polpette met de saus.

Vega polpette

Instructievideo - 00:30 min.