Pol­lo al­la cac­ci­a­to­ra

Het kost even wat tijd, dit Italiaanse kipgerecht. Maar het wachten wordt rijkelijk beloond!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 u. 20 min. wachten
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Het kost even wat tijd, dit Italiaanse kipgerecht. Maar het wachten wordt rijkelijk beloond! 4 personen
4 7

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Pers 1 teen knoflook uit. Doe de kip in een kom en voeg de wijn, takjes rozemarijn en knoflook toe. Laat de kip minstens 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Neem de kip uit de koelkast en dep droog. Bewaar de marinade. Bestrooi de kip met de bloem. Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg de marinade, tomaten, olijven en balsamicoazijn toe en breng het geheel aan de kook. Laat 60 min. met de deksel op de pan op laag vuur garen.
  3. Haal na 40 min. de deksel van de pan, voeg de kappertjes toe en laat nog 20 min. stoven. Lekker met stokbrood en een frisse salade.

bereidingstip:

De wijn verdampt grotendeels tijdens het koken. Liever geen wijn? Vervang ’m dan door 175 ml kippenbouillon. Je hoeft de kip dan niet te marineren, de rest van de bereiding blijft gelijk. Het is dan niet meer lactosevrij.

variatietip:

In plaats van San Marzano-tomaten kun je gepelde tomaten (blik 400 g) gebruiken.

variatietip:

Je kunt de verse rozemarijn ook vervangen door 1tl gedroogde rozemarijn.

combinatietip:

Lekker met stokbrood en een frisse salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pollo alla cacciatora

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pol­lo al­la cac­ci­a­to­ra

1
1
  • 4 scharrelkippenpoten
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml rode wijn
  • 2 takjes rozemarijn

Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Pers de knoflook uit. Doe de kip in een kom en voeg de wijn, takjes rozemarijn en knoflook toe.

2
2

Laat de kip minstens 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.

3
3
  • 20 g bloem
  • 2 tenen knoflook

Neem de kip uit de koelkast en dep droog. Bewaar de marinade. Bestrooi de kip met de bloem. Snijd de rest van de knoflook fijn.

4
4
  • ½ el (arachide)olie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak rondom bruin.

5
5
  • 850 ml pomodoro San Marzano
  • 90 g zongerijpte Taggia-olijven
  • 1 el balsamicoazijn

Voeg de marinade, tomaten, olijven en balsamicoazijn toe en breng het geheel aan de kook. Laat 60 min. met de deksel op de pan op laag vuur garen.

6
6
  • 2 el kappertjes

Haal na 40 min. de deksel van de pan, voeg de kappertjes toe en laat nog 20 min. stoven.

bereidingstip:

De wijn verdampt grotendeels tijdens het koken. Liever geen wijn? Vervang ’m dan door 175 ml kippenbouillon. Je hoeft de kip dan niet te marineren, de rest van de bereiding blijft gelijk. Het is dan niet meer lactosevrij.

variatietip:

In plaats van San Marzano-tomaten kun je gepelde tomaten (blik 400 g) gebruiken.

variatietip:

Je kunt de verse rozemarijn ook vervangen door 1tl gedroogde rozemarijn.

combinatietip:

Lekker met stokbrood en een frisse salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.