Venkelsalade met bramen en pecorino

Proef de Italiaanse zomer met deze frisse salade.

205 kcal

20 min. bereiden

4/5

(33)

Ingrediënten

Aantal personen

2017 nr. 08 - Elke dag Italiaans

2017 week 33-34 - 2017 week 33-34

Aan de slag

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

  2. Doe ondertussen het basilicum, de olie, yoghurt en ¼ van de bramen in een hoge beker en pureer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes.

  4. Verdeel de veldsla en venkel over een mooie schaal. Schaaf de kaas erboven en schep alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de rest van de bramen erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de pijnboompitten.

  • variatietipVervang de Pecorino Romano ook eens door gorgonzola voor een meer romige en pittige smaak.

Wat vond je van dit recept?

Venkelsalade met bramen en pecorino

Proef de Italiaanse zomer met deze frisse salade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig