Ven­kel­sa­la­de met bra­men en peco­ri­no

Proef de Italiaanse zomer met deze frisse salade.

(8) waardeer
bijgerecht Proef de Italiaanse zomer met deze frisse salade. 4 personen
4 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Doe ondertussen het basilicum, de olie, yoghurt en ¼ van de bramen in een hoge beker en pureer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes.
  4. Verdeel de veldsla en venkel over een mooie schaal. Schaaf de kaas erboven en schep alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de rest van de bramen erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de pijnboompitten.

variatietip:

Vervang de Pecorino Romano ook eens door gorgonzola voor een meer romige en pittige smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 360 mg
  • vezels 5 g
Ook te zien in

Venkelsalade met bramen en pecorino

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel­sa­la­de met bra­men en peco­ri­no

1
1
  • 2 el pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 7½ g verse basilicum
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 3 el milde yoghurt
  • 40 g bramen

Doe ondertussen het basilicum, de olie, yoghurt en de bramen in een hoge beker en pureer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 2 venkelknollen

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes.

4
4
  • 75 g veldsla
  • 50 g Pecorino Romano

Verdeel de veldsla en venkel over een mooie schaal. Schaaf de kaas erboven en schep alles voorzichtig door elkaar.

5
5
  • 110 g bramen

Verdeel de bramen erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de pijnboompitten.

variatietip:

Vervang de Pecorino Romano ook eens door gorgonzola voor een meer romige en pittige smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.