Kou­de prui­men-des­sert­soep

Een keer wat anders dan wat vla!

(4) waardeer
nagerecht Een keer wat anders dan wat vla! 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bolzeef

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontpit de pruimen en snijd in kwarten. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe de pruimen, water, suiker, het vanillestokje, de vanillemerg, witte port, 1 el citroensap en het citroenrasp in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 15 min zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en duw met de bolle kant van een lepel de pruimen door een bolzeef. Laat ca. 45 min. afkoelen.
  2. Verkruimel ondertussen de koeken fijn. Verdeel 2 langwerpige bolletjes (quenelles) pistache-ijs in het midden in 4 diepe borden. Verdeel de soep aan beiden kanten van het ijs. Garneer het ijs met het fruit, de muntblaadjes, broccocress en de koekkruimels en serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 5 g
Ook te zien in
Juli 2017

Koude pruimen-dessertsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kou­de prui­men-des­sert­soep

1
1
  • 500 g verse pruimen

Ontpit de pruimen en snijd in kwarten.

2
2
  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit.

3
3
  • 200 ml water
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 ml white port

Doe de pruimen, water, suiker, het vanillestokje, de vanillemerg, witte port, 1 el citroensap en het citroenrasp in een pan en breng aan de kook.

4
4

Zet het vuur laag en laat ca. 15 min zachtjes koken. Roer regelmatig.

5
5

Neem de pan van het vuur en duw met de bolle kant van een lepel de pruimen door een bolzeef. Laat ca. 45 min. afkoelen.

6
6
  • 2 digestive koekjes

Verkruimel ondertussen de koeken fijn.

7
7
  • 8 bolletjes Italiaans schepijs pistacchio

Verdeel 2 langwerpige bolletjes (quenelles) pistache-ijs in het midden in 4 diepe borden. Verdeel de soep aan beiden kanten van het ijs.

8
8
  • 75 g bramen
  • 50 g bosbessen
  • 50 g verse frambozen
  • 8 muntblaadjes
  • ¼ bakje broccocress

Garneer het ijs met het fruit, de muntblaadjes, broccocress en de koekkruimels en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.