Sand­wich­ca­ke

Een saaie boterham met kaas? Nee, we maken er gewoon een taart van. Piece of cake!

  • brunch
  • 16 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 45 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(6) waardeer
brunch Een saaie boterham met kaas? Nee, we maken er gewoon een taart van. Piece of cake! 16 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 springvormen (∅ 23)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik in plaats van een broodblik 2 springvormen. Snijd, eenmaal uit de oven, een dunne laag van de bovenkant van de broden, zodat deze vlak is. Snijd de broden overlangs door de helft.
  2. Snijd de komkommer in plakjes. Meng de rivierkreeftjes met de mayonaise. Gebruik voor de bovenkant en onderkant de onderste lagen brood. Bestrijk alle 4 de lagen brood met ⅓ van de roomkaas.
  3. Beleg de eerste laag met de helft van de gerookte zalm. Beleg de tweede laag met de komkommer, maar houd per taart 5 plakjes apart. Beleg de derde laag met ⅔ van de rivierkreeftjes en de garnalen. Houd 5 garnalen apart. Leg de bovenste laag, met de onderkant naar boven, op de broodlagen. Snijd de sandwichcake bij met een broodmes zodat de zijkant strak rond wordt. Bestrijk de gehele buitenkant van de sandwichcake met de rest van de roomkaas.
  4. Vorm roosjes van de rest van de gerookte zalm. Decoreer de helft van de bovenkant van de taart met de zalm, komkommer, garnalen, de rest van de rivierkreeftjes en de kiemgroente.

variatietip:

In plaats van zelfgebakken brood kan er ook Turks brood gebruikt worden.

video

Sand­wich­ca­ke

leuk & snel - 00:31 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 1 g
Ook te zien in
Juli 2017

Sandwichcake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sand­wich­ca­ke

1
1
  • 2 pakken Koopmans broodmix
  • 40 g roomboter

Bereid het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik in plaats van een broodblik 2 springvormen.

2
2

Snijd, eenmaal uit de oven, een dunne laag van de bovenkant van de broden, zodat deze vlak is. Snijd de broden overlangs door de helft.

3
3
  • 1 komkommer
  • 100 g verse rivierkreeftjes
  • 1 el mayonaise

Snijd de komkommer in plakjes. Meng de rivierkreeftjes met de mayonaise.

4
4

Gebruik voor de bovenkant en onderkant de onderste lagen brood.

5
5
  • 200 g roomkaas naturel

Bestrijk alle 4 de lagen brood met de roomkaas.

6
6
  • 100 g gerookte zalm

Beleg de eerste laag met de gerookte zalm. Beleg de tweede laag met de komkommer, maar houd per taart 5 plakjes apart.

7
7
  • 100 g AH grote garnalen

Beleg de derde laag met ⅔ van de rivierkreeftjes en de garnalen. Houd 5 garnalen apart.

8
8

Leg de bovenste laag, met de onderkant naar boven, op de broodlagen.

9
9
  • 400 g roomkaas naturel

Snijd de sandwichcake bij met een broodmes zodat de zijkant strak rond wordt. Bestrijk de gehele buitenkant van de sandwichcake met de roomkaas.

10
10
  • 100 g gerookte zalm

Vorm roosjes van de rest van de gerookte zalm.

11
11
  • 1 schaal milde kiemgroente

Decoreer de helft van de bovenkant van de taart met de zalm, komkommer, garnalen, de rest van de rivierkreeftjes en de kiemgroente.

variatietip:

In plaats van zelfgebakken brood kan er ook Turks brood gebruikt worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.