bewaar
Sandwichcake
Sandwichcake
bewaar

Sandwichcake

Een saaie boterham met kaas? Nee, we maken er gewoon een taart van. Piece of cake!

40 min. bereiden
25 min. oventijd
45 min. wachten
15waarderingen

    Ingrediënten

    16 personen

    2 pakken

    Koopmans broodmix

    40 g

    ongezouten roomboter

    1

    komkommer

    100 g

    verse rivierkreeftjes

    1 el

    mayonaise

    600 g

    roomkaas naturel

    200 g

    gerookte zalm

    100 g

    AH grote garnalen

    1 schaal

    milde kiemgroente

    Dit heb je nodig

    • springvormen (∅ 23)

    Een saaie boterham met kaas? Nee, we maken er gewoon een taart van. Piece of cake!

    Aan de slag

    1

    Bereid het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik in plaats van een broodblik 2 springvormen. Snijd, eenmaal uit de oven, een dunne laag van de bovenkant van de broden, zodat deze vlak is. Snijd de broden overlangs door de helft.

    2

    Snijd de komkommer in plakjes. Meng de rivierkreeftjes met de mayonaise. Gebruik voor de bovenkant en onderkant de onderste lagen brood. Bestrijk alle 4 de lagen brood met ⅓ van de roomkaas.

    3

    Beleg de eerste laag met de helft van de gerookte zalm. Beleg de tweede laag met de komkommer, maar houd per taart 5 plakjes apart. Beleg de derde laag met ⅔ van de rivierkreeftjes en de garnalen. Houd 5 garnalen apart. Leg de bovenste laag, met de onderkant naar boven, op de broodlagen. Snijd de sandwichcake bij met een broodmes zodat de zijkant strak rond wordt. Bestrijk de gehele buitenkant van de sandwichcake met de rest van de roomkaas.

    4

    Vorm roosjes van de rest van de gerookte zalm. Decoreer de helft van de bovenkant van de taart met de zalm, komkommer, garnalen, de rest van de rivierkreeftjes en de kiemgroente.

    variatietipIn plaats van zelfgebakken brood kan er ook Turks brood gebruikt worden.

    Sandwichcake

    Instructievideo - 00:31 min.