Mais-wor­tel­bur­ger met ver­se fri­tes

Van dit broodje burger gaat de zon schijnen.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Van dit broodje burger gaat de zon schijnen. 4 personen
3 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de worteltjes in de lengte in kwarten (de vorm van frites). Meng de Franse friet en de wortelfrites met 2/3 van de olie, de cajunkruiden, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om.
  2. Leg ondertussen de boulognebroodjes op een rooster en bak de laatste 8 min. mee onder de andere bakplaat in de oven.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bak de mais-wortelburgers 4-5 min. Keer regelmatig. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in plakken.
  4. Beleg elk broodje met wat sla, een burger en de komkommer. Besprenkel met een deel van de romige dressing. Serveer met de frites en de rest van de dressing.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 28 2017

Mais-wortelburger met verse frites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mais-wor­tel­bur­ger met ver­se fri­tes

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 500 g geschrapte worteltjes

Snijd de worteltjes in de lengte in kwarten (de vorm van frites).

3
3
  • 700 g verse Franse friet
  • 2 el arachideolie
  • 1 tl cajunkruiden

Meng de Franse friet en de wortelfrites met de olie, de cajunkruiden, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om.

5
5
  • 4 boulognebroodjes

Leg ondertussen de boulognebroodjes op een rooster en bak de laatste 8 min. mee onder de andere bakplaat in de oven.

6
6
  • 1 el arachideolie
  • 4 mais-wortelburgers

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bak de mais-wortelburgers 4-5 min. Keer regelmatig.

7
7
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in plakken.

8
8
  • 200 g ijsbergsla
  • 100 g romige dressing

Beleg elk broodje met wat sla, een burger en de komkommer. Besprenkel met een deel van de romige dressing. Serveer met de frites en de rest van de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.