Mais-wortelburger met verse frites
Van dit broodje burger gaat de zon schijnen.

Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g geschrapte worteltjes
- 700 g verse Franse friet
- 3 el arachideolie
- 1 tl cajunkruiden
- 4 boulognebroodjes
- 4 koelverse mais-wortelburgers
- 1 komkommer
- 200 g fijngesneden ijsbergsla
- 100 g romige dressing
Keukenspullen
- bakpapier
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de worteltjes in de lengte in kwarten (de vorm van frites). Meng de Franse friet en de wortelfrites met 2/3 van de olie, de cajunkruiden, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om.
- Leg ondertussen de boulognebroodjes op een rooster en bak de laatste 8 min. mee onder de andere bakplaat in de oven.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bak de mais-wortelburgers 4-5 min. Keer regelmatig. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in plakken.
- Beleg elk broodje met wat sla, een burger en de komkommer. Besprenkel met een deel van de romige dressing. Serveer met de frites en de rest van de dressing.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 805 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 96 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.200 mg
- vezels 16 g
Ook te zien in
Mais-wortelburger met verse frites
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mais-wortelburger met verse frites
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 500 g geschrapte worteltjes
Snijd de worteltjes in de lengte in kwarten (de vorm van frites).
- 700 g verse Franse friet
- 2 el arachideolie
- 1 tl cajunkruiden
Meng de Franse friet en de wortelfrites met de olie, de cajunkruiden, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om.
- 4 boulognebroodjes
Leg ondertussen de boulognebroodjes op een rooster en bak de laatste 8 min. mee onder de andere bakplaat in de oven.
- 1 el arachideolie
- 4 koelverse mais-wortelburgers
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bak de mais-wortelburgers 4-5 min. Keer regelmatig.
- 1 komkommer
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in plakken.
- 200 g fijngesneden ijsbergsla
- 100 g romige dressing
Beleg elk broodje met wat sla, een burger en de komkommer. Besprenkel met een deel van de romige dressing. Serveer met de frites en de rest van de dressing.