bewaar
Tomatensalade met krokante schnitzelreepjes, frites en kaas-knoflookmayo
Tomatensalade met krokante schnitzelreepjes, frites en kaas-knoflookmayo
bewaar

Tomatensalade met krokante schnitzelreepjes, frites en kaas-knoflookmayo

Kinderen zijn er gek op. Maar wedden dat dit ook een van jouw favoriete gerechten wordt?

20 min. bereiden
20 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

verse Franse friet

100 g

Pecorino Romano

1 teen

knoflook

4 el

mayonaise

3 el

traditionele olijfolie

300 g

gepaneerde varkensschnitzel

300 g

snoepgroente tomatenmix

2

rode uien

400 g

krop ijsbergsla

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • rasp

  • kaasschaaf

Kinderen zijn er gek op. Maar wedden dat dit ook een van jouw favoriete gerechten wordt?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

2

Schaaf ondertussen de helft van de Pecorino Romano met een kaasschaaf tot snippers. Rasp de andere helft met een fijne rasp. Snijd de knoflook fijn. Meng de geraspte kaas en de knoflook door de mayonaise. Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 6 min. goudbruin. Keer halverwege.

3

Halveer ondertussen de tomaten en snijd de uien in dunne parten. Meng de tomaat en ui met de kaassnippers door de sla. Snijd de schnitzels in reepjes. Verdeel de salade over 4 borden en leg de schnitzelreepjes erop. Serveer met de frites en mayonaise.