bewaar
Gnocchi met spek en pecorino
Gnocchi met spek en pecorino
bewaar

Gnocchi met spek en pecorino

Weer eens iets anders dan pasta, en toch heerlijk Italiaans.

15 min. bereiden
320waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

ambachtelijk gerookt ontbijtspek

360 g

snoepgroente tomatenmix

500 g

gnocchi

125 g

rucola

75 g

Pecorino Romano

15 g

verse basilicum

Weer eens iets anders dan pasta, en toch heerlijk Italiaans.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2

Halveer de tomaten en bak ze in het achtergebleven bakvet op de snijkant 6 min. op middelhoog vuur.

3

Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, schep op een platte serveerschaal en breek het spek erboven. Schep de tomaat en rucola erdoor. Schaaf de kaas erboven en bestrooi met het basilicum.