Zo­mer­fruit­taart

Het is vakantie en dat moet gevierd worden! Met deze taart met véél vers fruit natuurlijk.

  • gebak
  • 10 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Het is vakantie en dat moet gevierd worden! Met deze taart met véél vers fruit natuurlijk. 10 personen
4 10

Ingrediënten

Voeg producten toe aan mijn lijst
Keukenspullen
  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een steelpan. Doe ondertussen de koekjes in een stevige plastic zak en rol er met een deegroller of ander zwaar voorwerp overheen zodat ze verkruimelen. Doe de kruimels samen met de gesmolten boter in een kom en meng goed. Duw de koekkruimels in een gelijkmatige laag in de vorm en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
  2. Doe ondertussen de mix voor gele room met de melk in een kom en klop met een mixer 5 min. Zet in de koelkast tot gebruik. Neem de taartbodem uit de koelkast en schep de gele room erin. Verdeel gelijkmatig over de bodem.
  3. Laat de ananas uit lekken. Maak de aardbeien schoon, halveer ze, maar laat er een heel. Schil de kiwi en snijd in plakjes. Leg in het midden van de taart een schijf ananas en doe de hele aardbei in het ronde gat. Leg er achtereen volgens in cirkels de kiwi, frambozen, blauwe bessen en aardbeien omheen. Verwarm de fruitspread in een steelpan zodat deze wat vloeibaarder wordt. Strijk met een kwastje een gelijkmatig laagje fruitspread over de fruittaart. Verwijder de rand van de quichevorm en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Zomerfruittaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­fruit­taart

1
1
  • 125 g boter

Smelt de boter in een steelpan.

2
2
  • 300 g haverkoekjes oats

Doe ondertussen de koekjes in een stevige plastic zak en rol er met een deegroller of ander zwaar voorwerp overheen zodat ze verkruimelen.

3
3

Doe de kruimels samen met de gesmolten boter in een kom en meng goed. Duw de koekkruimels in een gelijkmatige laag in de vorm en laat 30 min. opstijven in de koelkast.

4
4
  • 140 g basis voor gele room (Heel Holland Bakt)
  • 500 ml melk

Doe ondertussen de mix voor gele room met de melk in een kom en klop met een mixer 5 min. Zet in de koelkast tot gebruik.

5
5

Neem de taartbodem uit de koelkast en schep de gele room erin. Verdeel gelijkmatig over de bodem.

6
6
  • 227 g ananasschijven
  • 250 g aardbeien
  • 1 kiwi

Laat de ananas uitlekken. Maak de aardbeien schoon, halveer ze, maar laat er een heel. Schil de kiwi en snijd in plakjes.

7
7

Leg in het midden van de taart een schijf ananas en doe de hele aardbei in het ronde gat.

8
8
  • 150 g frambozen
  • 150 g blauwe bessen

Leg er achtereen volgens in cirkels de kiwi, frambozen, blauwe bessen en aardbeien omheen.

9
9
  • 4 el fruitspread aardbei

Verwarm de fruitspread in een steelpan zodat deze wat vloeibaarder wordt.

10
10

Strijk met een kwastje een gelijkmatig laagje fruitspread over de fruittaart. Verwijder de rand van de quichevorm en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.