Ve­gas­chnit­zel met rös­ti­koek­jes en sper­zie­bo­nen

Hollandse pot met een twist.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hollandse pot met een twist. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Maak de ui schoon en snipper deze. Klop het ei los in een grote kom. Voeg de rösti, ui en het karwijzaad toe en meng goed. Vorm er met vochtige handen 12 koekjes van. Verdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg als het water kookt de bonen en eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar.
  4. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 4 min. krokant. Keer halverwege. Halveer ondertussen de tomaten. Giet de sperziebonen af en meng in een schaal met de tomaten, peper en eventueel zout. Besprenkel met de rest van de olie. Verdeel de röstikoekjes en schnitzels over de borden en serveer de salade ernaast.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 26 2017

Vegaschnitzel met röstikoekjes en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gas­chnit­zel met rös­ti­koek­jes en sper­zie­bo­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 500 g gekruide rösti
  • 1 tl karwijzaad

Maak de ui schoon en snipper deze. Klop het ei los in een grote kom. Voeg de rösti, ui en het karwijzaad toe en meng goed.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3

Vorm er met vochtige handen 12 koekjes van.

4
4

Verdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 600 g sperziebonen

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.

6
6

Voeg als het water kookt de bonen en eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar.

7
7
  • 2 el arachideolie
  • 4 vegaschnitzels

Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 4 min. krokant. Keer halverwege.

8
8
  • 250 g cherrytomaten

Halveer ondertussen de tomaten. Giet de sperziebonen af en meng in een schaal met de tomaten, peper en eventueel zout.

9
9
  • 1 el arachideolie

Besprenkel met de olie. Verdeel de röstikoekjes en schnitzels over de borden en serveer de salade ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.