Pit­ti­ge, ge­gril­de gar­na­len

Garnalen van de barbecue blijven een hit. Helemaal met een glaze van koriander, limoen en sriracha.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Garnalen van de barbecue blijven een hit. Helemaal met een glaze van koriander, limoen en sriracha. 4 personen
4 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 sateprikkers
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Snijd de helft van de koriander zeer fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de koriander met het limoenrasp en -sap, de srirachasaus en honing. Dit mengsel is de ‘glaze’. Rijg de garnalen en ananas om en om aan de satéprikkers. Bestrijk de spiesen aan beide kanten met de glaze.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 5 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Verdeel de rest van de korianderblaadjes over de gegrilde spiesen.

bereidingstip:

Met een glaze “lak” je vlees of vis voor een heerlijke smaak. In tegenstelling tot marinade trekt deze niet in.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 128 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2017

Pittige, gegrilde garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge, ge­gril­de gar­na­len

1
1
  • 450 g diepvries reuzengarnalen

Dep de garnalen droog met keukenpapier.

2
2
  • 7½ g verse koriander
  • 1 limoen

Snijd de koriander zeer fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

3
3
  • 1 el sriracha sauce
  • 2 el vloeibare honing

Meng de koriander met het limoenrasp en -sap, de srirachasaus en honing. Dit mengsel is de ‘glaze’.

4
4
  • 400 g verse ananasstukjes

Rijg de garnalen en ananas om en om aan de satéprikkers. Bestrijk de spiesen aan beide kanten met de glaze.

5
5

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 5 min. op hoog vuur. Keer halverwege.

6
6
  • 7½ g verse koriander

Verdeel de rest van de korianderblaadjes over de gegrilde spiesen.

bereidingstip:

Met een glaze “lak” je vlees of vis voor een heerlijke smaak. In tegenstelling tot marinade trekt deze niet in.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.