bewaar
Pittige, gegrilde garnalen
Pittige, gegrilde garnalen
bewaar

Pittige, gegrilde garnalen

Garnalen van de barbecue blijven een hit. Helemaal met een glaze van koriander, limoen en sriracha.

18 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries reuzengarnaal

15 g

verse koriander

1

limoen

1 el

sriracha sauce

2 el

vloeibare honing

400 g

verse ananasstukjes

Dit heb je nodig

  • sateprikkers

  • grillpan

Garnalen van de barbecue blijven een hit. Helemaal met een glaze van koriander, limoen en sriracha.

Aan de slag

1

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Snijd de helft van de koriander zeer fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de koriander met het limoenrasp en -sap, de srirachasaus en honing. Dit mengsel is de ‘glaze’. Rijg de garnalen en ananas om en om aan de satéprikkers. Bestrijk de spiesen aan beide kanten met de glaze.

2

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 5 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Verdeel de rest van de korianderblaadjes over de gegrilde spiesen.

tip

bereidingstipMet een glaze “lak” je vlees of vis voor een heerlijke smaak. In tegenstelling tot marinade trekt deze niet in.