bewaar
Bloody Mary Granita
Bloody Mary Granita
bewaar

Bloody Mary Granita

Fan van de bloody mary? Probeer dan eens deze zomerse variant uit de vriezer.

5 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

600 ml

tomatensap

1 tl

tabasco habanero sauce

2 tl

worcestershiresauce

½ tl

gemalen selderiezout

1 stengel

bleekselderij

Dit heb je nodig

  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter

  • whiskyglazen

Fan van de bloody mary? Probeer dan eens deze zomerse variant uit de vriezer.

Aan de slag

1

Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Meng het tomatensap met de tabasco, worcestershiresauce, het citroensap en selderiezout. Roer door, zodat het zout oplost. Schenk het mengsel in een diepvriesbak en zet 2½ uur in de vriezer. Roer elke 30 min. door met een vork.

2

Snijd ondertussen de andere citroenhelft in schijfjes en de bleekselderijstengel in een stuk per persoon van 10 cm. Schep de granita in whiskyglazen. Verdeel de wodka erover en voeg naar smaak eventueel extra tabasco toe. Garneer met een stengeltje bleekselderij en een schijfje citroen.