Bloody Ma­ry Gra­ni­ta

Fan van de bloody mary? Probeer dan eens deze zomerse variant uit de vriezer.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje met alcohol Fan van de bloody mary? Probeer dan eens deze zomerse variant uit de vriezer. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
  • 4 whiskyglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Meng het tomatensap met de tabasco, worcestershiresauce, het citroensap en selderiezout. Roer door, zodat het zout oplost. Schenk het mengsel in een diepvriesbak en zet 2½ uur in de vriezer. Roer elke 30 min. door met een vork.
  2. Snijd ondertussen de andere citroenhelft in schijfjes en de bleekselderijstengel in een stuk per persoon van 10 cm. Schep de granita in whiskyglazen. Verdeel de wodka erover en voeg naar smaak eventueel extra tabasco toe. Garneer met een stengeltje bleekselderij en een schijfje citroen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 9 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2017

Bloody Mary Granita

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloody Ma­ry Gra­ni­ta

1
1
  • 1 citroen
  • 600 ml tomatensap
  • 1 tl tabasco habanero sauce
  • 2 tl worcestershiresauce
  • ½ tl selderiezout

Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Meng het tomatensap met de tabasco, worcestershiresauce, het citroensap en selderiezout.

2
2

Roer door, zodat het zout oplost. Schenk het mengsel in een diepvriesbak en zet 2½ uur in de vriezer.

3
3

Roer elke 30 min. door met een vork.

4
4
  • 1 stengel bleekselderij

Snijd ondertussen de andere citroenhelft in schijfjes en de bleekselderijstengel in 4 stukken van 10 cm.

5
5

Schep de granita in whiskyglazen. Verdeel de wodka erover en voeg naar smaak eventueel extra tabasco toe.

6
6

Garneer met een stengeltje bleekselderij en een schijfje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.