Quinoa­sa­la­de met gei­ten­kaas en gar­na­len

Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn: waterkers, sugarsnaps en venkel.

(15) waardeer
hoofdgerecht Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn: waterkers, sugarsnaps en venkel. 4 personen
2 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel. Halveer, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes.
  2. Schil met een scherp mes de oranje en witte schil van de grapefruit. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang 0,5 el sap per persoon op en klop met de azijn en 3/4 van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de sugarsnaps 3 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd de waterkers grof.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnalen en het venkelzaad 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Meng de quinoa, venkel en sugarsnaps met de dressing en verdeel over een grote platte schaal. Schep de waterkers er voorzichtig door en verdeel de grapefruit, geitenkaas en garnalen erover.

variatietip:

Je kunt de gepelde garnalen ook vervangen door roze garnalen (zak 225 g, diepvries).

combinatietip:

Lekker met rode-peperringen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Quinoasalade met geitenkaas en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de met gei­ten­kaas en gar­na­len

1
1
  • 2 venkelknollen
  • 275 g 3-kleuren quinoa

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel.

2
2

Halveer, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes.

3
3
  • 2 rode grapefruits

Schil met een scherp mes de oranje en witte schil van de grapefruit.

4
4
  • 1 el appelciderazijn
  • 3 el traditionele olijfolie

Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang 0,5 el sap per persoon op en klop met de azijn en de olie tot een dressing.

5
5
  • 200 g verse sugarsnaps
  • 75 g waterkers

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de sugarsnaps 3 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd de waterkers grof.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 225 g diepvries cocktailgarnalen
  • 2 tl venkelzaad

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnalen en het venkelzaad 4 min. al omscheppend op hoog vuur.

7
7

Meng de quinoa, venkel en sugarsnaps met de dressing en verdeel over een grote platte schaal.

8
8
  • 100 g sa­la­debol­le­tjes gei­ten­kaas na­tu­rel

Schep de waterkers er voorzichtig door en verdeel de grapefruit, geitenkaas en garnalen erover.

variatietip:

Je kunt de gepelde garnalen ook vervangen door roze garnalen (zak 225 g, diepvries).

combinatietip:

Lekker met rode-peperringen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.