bewaar
Quinoasalade met geitenkaas en garnalen
Quinoasalade met geitenkaas en garnalen
bewaar

Quinoasalade met geitenkaas en garnalen

Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn: waterkers, sugarsnaps en venkel.

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

venkelknollen

275 g

3-kleurenquinoa

2

rode grapefruits

1 el

appelciderazijn

4 el

traditionele olijfolie

200 g

verse sugarsnaps

75 g

waterkers

225 g

diepvries cocktailgarnaal

2 tl

venkelzaad

100 g

sa­la­debol­le­tjes gei­ten­kaas na­tu­rel

Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn: waterkers, sugarsnaps en venkel.

Aan de slag

1

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel. Halveer, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes.

2

Schil met een scherp mes de oranje en witte schil van de grapefruit. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang 0,5 el sap per persoon op en klop met de azijn en 3/4 van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de sugarsnaps 3 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd de waterkers grof.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnalen en het venkelzaad 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Meng de quinoa, venkel en sugarsnaps met de dressing en verdeel over een grote platte schaal. Schep de waterkers er voorzichtig door en verdeel de grapefruit, geitenkaas en garnalen erover.

tip

variatietip Je kunt de gepelde garnalen ook vervangen door roze garnalen (zak 225 g, diepvries).

combinatietip Lekker met rode-peperringen.