bewaar
Quinoasalade met courgette en amandelen
Quinoasalade met courgette en amandelen
bewaar

Quinoasalade met courgette en amandelen

Extra bite in je salade? Ga voor amandelen!

15 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

2 personen

140 g

3-kleurenquinoa

1 tl

gemalen kaneel

75 g

diepvries tuinerwten

½

courgette

1 el

traditionele olijfolie

½

perssinaasappel

5 g

verse munt

25 g

blanke rozijnen

40 g

peen julienne

30 g

ongezouten amandelen

Extra bite in je salade? Ga voor amandelen!

Aan de slag

1

Kook de quinoa met de kaneel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten toe. Giet eventueel vocht af en laat afkoelen. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de courgette 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper.

2

Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de vrucht uit. Klop het rasp en de helft van het sap met de rest van de olie en peper tot een dressing. Haal de blaadjes van de takjes munt en meng met de dressing, rozijnen, peen en courgette door de quinoa. Breng op smaak met peper. Bestrooi met de amandelen.

combinatietipJe kunt in plaats van 3-kleurenquinoa ook gewone quinoa gebruiken.

Quinoasalade met courgette en amandelen

Instructievideo - 00:44 min.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.