Quinoa­sa­la­de met cour­get­te en aman­de­len

Extra bite in je salade? Ga voor amandelen!

(90) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Extra bite in je salade? Ga voor amandelen! 2 personen
3 90

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa met de kaneel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten toe. Giet eventueel vocht af en laat afkoelen. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de courgette 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper.
  2. Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de vrucht uit. Klop het rasp en de helft van het sap met de rest van de olie en peper tot een dressing. Haal de blaadjes van de takjes munt en meng met de dressing, rozijnen, peen en courgette door de quinoa. Breng op smaak met peper. Bestrooi met de amandelen.

combinatietip:

Je kunt in plaats van 3-kleurenquinoa ook gewone quinoa gebruiken.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Quinoasalade met courgette en amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de met cour­get­te en aman­de­len

1
1
  • 140 g 3-kleuren quinoa
  • 1 tl gemalen kaneel

Kook de quinoa met de kaneel volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 75 g diepvries tuinerwten

Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten toe. Giet eventueel vocht af en laat afkoelen.

3
3
  • ½ courgette

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4
  • ½ el traditionele olijfolie

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de courgette 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper.

5
5
  • ½ perssinaasappel

Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf.

6
6
  • ½ el traditionele olijfolie

Pers de vrucht uit. Klop het rasp en de helft van het sap met de rest van de olie en peper tot een dressing.

7
7
  • 5 g verse munt
  • 25 g blanke rozijnen
  • 40 g peen julienne

Haal de blaadjes van de takjes munt en meng met de dressing, rozijnen, peen en courgette door de quinoa.

8
8
  • 30 g ongezouten amandelen

Breng op smaak met peper. Bestrooi met de amandelen.

combinatietip:

Je kunt in plaats van 3-kleurenquinoa ook gewone quinoa gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.