Snel­le bloem­koolome­let met roer­bak­groen­ten

Aan een omelet kun je toevoegen wat je lekker vindt. Wij kiezen voor wokgroenten en bloemkoolrijst.

(7) waardeer
ontbijt Aan een omelet kun je toevoegen wat je lekker vindt. Wij kiezen voor wokgroenten en bloemkoolrijst. 2 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 koekenpannen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klop de eieren los en meng met de bloemkoolrijst. Voeg eventueel zout toe. Verhit in 2 koekenpannen elk een eetlepel olie (bij 2 personen). Verdeel het eimengsel over de pannen. Draai het vuur laag en laat het ei in 5 min. stollen. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de groentemix 3 min. op hoog vuur. Leg de omeletten op de borden. Verdeel de groente over 1 helft van de omeletten en klap de omeletten dubbel over de groente.

combinatietip:

Lekker met volkorenbrood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Snelle bloemkoolomelet met roerbakgroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le bloem­koolome­let met roer­bak­groen­ten

1
1
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 g bloemkoolrijst
  • 2 el traditionele olijfolie

Klop de eieren los en meng met de bloemkoolrijst. Voeg eventueel zout toe. Verdeel de olie over 2 koekenpannen en verhit.

2
2

Verdeel het eimengsel over de pannen. Draai het vuur laag en laat het ei in 5 min. stollen.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 380 g Aziatische wokgroente

Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de groentemix 3 min. op hoog vuur. Leg de omeletten op de borden.

4
4

Verdeel de groente over 1 helft van de omeletten en klap de omeletten dubbel over de groente.

combinatietip:

Lekker met volkorenbrood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.