Fris­se len­te­sa­la­de met ma­kreel, kriel en ra­dijs

Op een mooie lentedag...

(16) waardeer
hoofdgerecht Op een mooie lentedag... 4 personen
3 16

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de (ongeschilde) krieltjes, halveer in de lengte en kook ze eventueel met wat zout in 14 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten.
  2. Snijd ondertussen de harde onderkant van de slakropjes en snijd de sla in de lengte in repen. Snijd de radijs in kwarten. Snijd de tomaat in dunne partjes en de ongeschilde komkommer in schuine plakjes.
  3. Snijd de bieslook fijn. Doe ¾ van de bieslook met de yoghurt, het water en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng de sla, radijs, tomaat en komkommer met de krieltjes en verdeel over de platte schaal. Verwijder het vel en eventuele graatjes van de makreel en verdeel de vis met een vork in stukken. Verdeel de vis en de eipartjes over de salade. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de bieslook.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ge­rook­te ma­kreel schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:59 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Frisse lentesalade met makreel, kriel en radijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se len­te­sa­la­de met ma­kreel, kriel en ra­dijs

1
1
  • 1 kg krieltjes

Was de (ongeschilde) krieltjes, halveer in de lengte en kook ze eventueel met wat zout in 14 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen.

2
2
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten.

3
3
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 1 bosje radijs

Snijd ondertussen de harde onderkant van de slakropjes en snijd de sla in de lengte in repen. Snijd de radijs in kwarten.

4
4
  • 6 tomaten
  • 1 komkommer

Snijd de tomaat in dunne partjes en de ongeschilde komkommer in schuine plakjes.

5
5
  • 25 g verse bieslook
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 2 el water
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd de bieslook fijn. Doe ¾ van de bieslook met de yoghurt, het water en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Meng de sla, radijs, tomaat en komkommer met de krieltjes en verdeel over de platte schaal.

8
8
  • 260 g verse gerookte makreelfilet

Verwijder het vel en eventuele graatjes van de makreel en verdeel de vis met een vork in stukken.

Gerookte makreel schoonmaken

Instructievideo

00:59 min.

9
9

Verdeel de vis en de eipartjes over de salade. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.