Fris­se len­te­sa­la­de met ma­kreel, kriel en ra­dijs

Op een mooie lentedag...

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Op een mooie lentedag... 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng twee ruime pannen water aan de kook. Was ondertussen de krieltjes en halveer ze in de lengte. Voeg als het water kookt de ongeschilde krieltjes met eventueel zout toe aan één pan en kook ze in 14 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Kook in de andere pan de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronk van de slakropjes en snijd in de lengte in repen. Maak de radijs schoon en snijd in kwarten. Was de tomaten en snijd in dunne partjes. Was de komkommer en snijd ongeschild in schuine plakjes.
  3. Snijd de bieslook fijn. Doe 3⁄4 van de bieslook met de yoghurt, het water en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng de sla, radijs, tomaat en komkommer met de krieltjes en verdeel over de platte schaal. Verwijder het vel van de makreel en verdeel deze met een vork in stukken. Verdeel de vis en de eipartjes over de salade. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de bieslook.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 18 2017

Frisse lentesalade met makreel, kriel en radijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se len­te­sa­la­de met ma­kreel, kriel en ra­dijs

1
1
  • 1 kg krieltjes

Breng twee ruime pannen water aan de kook. Was ondertussen de krieltjes en halveer ze in de lengte.

2
2

Voeg als het water kookt de ongeschilde krieltjes met eventueel zout toe aan één pan en kook ze in 14 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen.

3
3
  • 4 middelgrote eieren

Kook in de andere pan de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten.

4
4
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 1 bosje radijs

Snijd ondertussen de onderkant van de stronk van de slakropjes en snijd in de lengte in repen. Maak de radijs schoon en snijd in kwarten.

5
5
  • 6 tomaten
  • 1 komkommer

Was de tomaten en snijd in dunne partjes. Was de komkommer en snijd ongeschild in schuine plakjes.

6
6
  • 25 g verse bieslook
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 2 el water
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd de bieslook fijn. Doe 3⁄4 van de bieslook met de yoghurt, het water en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Meng de sla, radijs, tomaat en komkommer met de krieltjes en verdeel over de platte schaal.

9
9
  • 260 g verse gerookte makreelfilet

Verwijder het vel van de makreel en verdeel deze met een vork in stukken.

10
10

Verdeel de vis en de eipartjes over de salade. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.