bewaar
Hollandse maaltijdsalade met makreel
Hollandse maaltijdsalade met makreel
bewaar

Hollandse maaltijdsalade met makreel

Deze 15 minuten salade met lekker veel ingrediënten is een voorproefje van het voorjaar.

20 min. bereiden
150waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

krieltjes

4

middelgrote eieren

250 g

verse gerookte makreelfilet

3 el

dijonnaise

1 el

kraanwater

1

bosui

200 g

botersla

150 g

Hollandse rauwkost

1 bakje

tuinkers

Deze 15 minuten salade met lekker veel ingrediënten is een voorproefje van het voorjaar.

Aan de slag

1

Halveer de krieltjes. Kook ze in water met zout in 8 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in parten.

2

Verwijder ondertussen het vel van de makreelfilet en verdeel in kleine stukjes. Klop de dijonnaise glad met het water en peper. Snijd de bosui in schuine ringetjes.

3

Verdeel de botersla over de borden. Verdeel de rauwkost, krieltjes, partjes ei, makreelfilet en bosui over de sla. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de tuinkers.

tip

algemeenVette vis, zoals makreel (maar ook zalm, haring en forel), bevat onverzadigde vetten, vitamine B12 en D.

variatietipVervang voor de variatie de makreel door in blokjes gesneden Friese nagelkaas en de bosui door Amsterdamse uitjes.

Gerookte makreel schoonmaken

Instructievideo - 00:59 min.