bewaar
Linzenschotel met gegrilde chipolata
Linzenschotel met gegrilde chipolata
bewaar

Linzenschotel met gegrilde chipolata

In een halfuurtje aan tafel? Kan hoor, met deze kruidige linzenschotel bijvoorbeeld.

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

rode ui

1 teen

knoflook

1 zak

paprikamix

1 el

traditionele olijfolie

1 tl

baharat kruidenmix

225 g

chipolataworstjes

400 g

bruine linzen in blik

40 g

gewelde abrikozen zonder pit

7½ g

verse munt

85 g

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • grillpan

In een halfuurtje aan tafel? Kan hoor, met deze kruidige linzenschotel bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, paprika en baharat toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in 8 min. rondom bruin en gaar.

4

Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg de linzen samen met de abrikozen toe aan de paprika en verwarm 2 min.

5

Snijd de blaadjes van de munt fijn en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het linzenmengsel in diepe borden en verdeel de worstjes erover. Serveer de muntyoghurt erbij.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.