Ma­rok­kaan­se lin­zen­scho­tel met ge­gril­de chi­po­la­ta

In Marokko weten ze wat lekker is. Neem deze schotel bijvoorbeeld!

(10) waardeer
marokkaans hoofdgerecht In Marokko weten ze wat lekker is. Neem deze schotel bijvoorbeeld! 2 personen
3 10

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, paprika en baharat toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in 8 min. rondom bruin en gaar.
  4. Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg de linzen samen met de abrikozen toe aan de paprika en verwarm 2 min.
  5. Snijd de blaadjes van de munt fijn en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het linzenmengsel in diepe borden en verdeel de worstjes erover. Serveer de muntyoghurt erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10  g
  • natrium 840 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 17 2017 , Allerhande Box Week 37 2017

Marokkaanse linzenschotel met gegrilde chipolata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se lin­zen­scho­tel met ge­gril­de chi­po­la­ta

1
1
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook

Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 zak puntpaprikamix

Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 tl baharat kruidenmix

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, paprika en baharat toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 225 g chipolataworstjes

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in 8 min. rondom bruin en gaar.

5
5
  • 400 g bruine linzen in blik
  • 40 g gewelde abrikozen zonder pit

Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg de linzen samen met de abrikozen toe aan de paprika en verwarm 2 min.

6
6
  • 7½ g verse munt
  • 85 g Griekse yoghurt

Snijd de blaadjes van de munt fijn en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Schep het linzenmengsel in diepe borden en verdeel de worstjes erover. Serveer de muntyoghurt erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.