Kom­kom­mer­sus­hi met zalm­vul­ling

Een frisse sushi die je als hapje of bij de brunch kunt serveren.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch borrelhapje Een frisse sushi die je als hapje of bij de brunch kunt serveren. 20 stuks
3 12

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de zalm zeer fijn. Scheur het norivel in kleine stukken. Snijd de sushigember fijn. Meng de hüttenkäse met de wasabipasta, sushigember en 1 tl vocht van de sushigember (per 20 porties). Schep de zalm en nori door het hüttenkäsemengsel.
  2. Snijd de komkommer in plakken van 2 cm. Verwijder met een vork de zaadlijsten uit elke plak, maar zorg dat de komkommerrand intact blijft. (steek de vork in de zaadlijsten en draai rond) Vul de komkommers met het zalm-hüttenkäsemengsel. Verdeel over een mooi bord en serveer met stokjes en de sojasaus.

Tip:

Gooi de zaadlijsten niet weg, maar gebruik ze bijvoorbeeld voor in je smoothie of maak een Aziatische komkommerdressing! Meng hiervoor 150 g zaadlijsten met 1 el sesamolie, 1 el vissaus en 1 el limoensap in een hoge beker en pureer. Meng er 1 in ringetjes gesneden rode peper door.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 20 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 240 mg
Tags
Ook te zien in
April 2017

Komkommersushi met zalmvulling

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kom­kom­mer­sus­hi met zalm­vul­ling

1
1
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 norivel
  • 1 el sushigember

Snijd de zalm zeer fijn. Scheur het norivel in kleine stukken. Snijd de sushigember fijn.

2
2
  • 100 g hüttenkäse
  • 1 tl wasabipasta

Meng de hüttenkäse met de wasabipasta, sushigember en 1 tl vocht van de sushigember (per 20 porties).

3
3

Schep de zalm en nori door het hüttenkäsemengsel.

4
4
  • 2 komkommers

Snijd de komkommer in plakken van 2 cm.

5
5

Verwijder met een vork de zaadlijsten uit elke plak, maar zorg dat de komkommerrand intact blijft. (steek de vork in de zaadlijsten en draai rond)

6
6

Vul de komkommers met het zalm-hüttenkäsemengsel.

7
7
  • 50 ml sojasaus

Verdeel over een mooi bord en serveer met stokjes en de sojasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.