Wen­tel­teef­jes in een muf­fin­vorm

Goodmorning sunshine! Deze wentelteefjes-muffins zijn gegarandeerd een hit op de brunchtafel.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Goodmorning sunshine! Deze wentelteefjes-muffins zijn gegarandeerd een hit op de brunchtafel. 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller
  • muffinvorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop in een diep bord de eieren los met de melk en bestrooi met een snufje zout. Halveer de frambozen in de lengte. Snijd de korstjes van het brood en halveer de sneetjes in de lengte.
  2. Leg twee halve sneetjes in de lengte tegen elkaar aan en laat de korte kanten ca. een ½ cm overlappen. Rol met een deegroller alleen over de overlap zodat ze aan elkaar blijven plakken. Haal een broodreep door het ei, zodat deze helemaal bedekt is. Leg met de korte kant naar je toe op een snijplank. Leg onderin een paaseitje en verdeel daarboven vier halve frambozen. Laat de puntjes van de frambozen een klein beetje uitsteken aan één kant. Vouw een hoekje over het paasei. Rol vervolgens de broodreep verder van onder naar boven op, zodat het paaseitje in het midden uitkomt en er een soort roos ontstaat. Herhaal met de rest van de broodrepen.
  3. Zet de roosjes met de frambozen en het eitje naar boven in een muffintray en bak in het midden van de oven in 12 min. goudbruin. Klop ondertussen de slagroom met de helft van de kaneelsuiker lobbig en pluk de blaadjes van het takje munt. Neem de wentelteefroosjes uit de oven en bestrooi met de rest van de kaneelsuiker. Serveer direct samen met de slagroom en garneer met de munt en extra frambozen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
April 2017

Wentelteefjes in een muffinvorm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wen­tel­teef­jes in een muf­fin­vorm

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 middelgrote eieren
  • 50 ml halfvolle melk

Klop in een diep bord de eieren los met de melk en bestrooi met een snufje zout.

3
3
  • 125 g verse frambozen

Halveer de frambozen in de lengte.

4
4
  • 8 sneetjes wit casinobrood

Snijd de korstjes van het brood en halveer de sneetjes in de lengte.

5
5

Leg twee halve sneetjes in de lengte tegen elkaar aan en laat de korte kanten ca. een ½ cm overlappen.

6
6

Rol met een deegroller alleen over de overlap zodat ze aan elkaar blijven plakken.

7
7

Haal een broodreep door het ei, zodat deze helemaal bedekt is. Leg met de korte kant naar je toe op een snijplank.

8
8
  • 1 chocolade-eitjes puur

Leg onderin een paaseitje en verdeel daarboven vier halve frambozen. Laat de puntjes van de frambozen een klein beetje uitsteken aan één kant.

9
9

Vouw een hoekje over het paasei.

10
10

Rol vervolgens de broodreep verder van onder naar boven op, zodat het paaseitje in het midden uitkomt en er een soort roos ontstaat.

11
11
  • 7 chocolade-eitjes puur

Herhaal met de rest van de broodrepen.

12
12

Zet de roosjes met de frambozen en het eitje naar boven in een muffintray en bak in het midden van de oven in 12 min. goudbruin.

13
13
  • 125 ml verse slagroom
  • 1 el kaneelsuiker
  • 1 takje verse munt

Klop ondertussen de slagroom met de kaneelsuiker lobbig en pluk de blaadjes van het takje munt.

14
14
  • 1 el kaneelsuiker

Neem de wentelteefroosjes uit de oven en bestrooi met de rest van de kaneelsuiker.

15
15

Serveer direct samen met de slagroom en garneer met de munt en extra frambozen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.