Wen­tel­teef­jes met ka­neel­room­kaas en fruit

Zo wil je elke dag wel ontbijten!

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Zo wil je elke dag wel ontbijten! 4 personen
4 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de appel. Meng de appel, bramen en de helft van de kaneelsuiker door de zuivelspread en besmeer er de helft van de sneetjes brood mee. Bedek met de rest van de sneetjes brood, zodat je sandwiches krijgt.
  2. Klop de eieren in een diep bord los met de melk en de rest van de kaneelsuiker. Wentel de sandwiches door het ei-melkmengsel en laat ze er 1 min. in liggen.
  3. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak per keer 2 sandwiches in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Herhaal met de rest. Snijd de wentelteefjes doormidden en bestrooi eventueel met extra kaneelsuiker. Serveer direct.

variatietip:

Maak deze wentelteefjes ook eens met volkoren vloerbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 35-36

Wentelteefjes met kaneelroomkaas en fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wen­tel­teef­jes met ka­neel­room­kaas en fruit

1
1
  • 1 Elstar appel
  • 100 g diepvries doosjevol bramen
  • 1 el kaneelsuiker
  • 100 g zuivelspread naturel
  • 4 sneetjes vloerbrood licht meergranen

Schil en rasp de appel. Meng de appel, bramen en de kaneelsuiker door de zuivelspread en besmeer er de sneetjes brood mee.

2
2
  • 4 sneetjes vloerbrood licht meergranen

Bedek met de rest van de sneetjes brood, zodat je sandwiches hebt.

3
3
  • 2 middelgrote eieren
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 el kaneelsuiker

Klop de eieren in een diep bord los met de melk en de rest van de kaneelsuiker.

4
4

Wentel de sandwiches door het ei-melkmengsel en laat ze er 1 min. in liggen.

5
5
  • 40 g ongezouten boter

Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak per keer 2 sandwiches in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Herhaal met de rest.

6
6

Snijd de wentelteefjes doormidden en bestrooi eventueel met extra kaneelsuiker. Serveer direct.

variatietip:

Maak deze wentelteefjes ook eens met volkoren vloerbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.