Sa­la­de met mal­se bief­stuk­reep­jes en kaas­dres­sing

Je eet de salade met een baguette: ook perfect om de laatste restjes dressing mee op te eten!

(11) waardeer
hoofdgerecht Je eet de salade met een baguette: ook perfect om de laatste restjes dressing mee op te eten! 2 personen
3 11

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • aluminiumfolie
  • grillpan
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de sjalotten in hun geheel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven 20 min. Keer regelmatig. Neem na 12 min. de bakplaat uit de oven en leg de baguettes ernaast. Bak nog 8 min. Laat staan tot gebruik.
  2. Was ondertussen het witlof, snijd de onderkant van de stronken en halveer het lof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed. Meng het witlof en de sla samen in een schaal.
  3. Bestrijk de biefstuk met de olie. Verhit de grillpan en gril hierin de biefstuk 6 min. Keer halverwege. Neem het vlees uit de grillpan en dek af met aluminiumfolie.
  4. Maak ondertussen de sjalotten schoon, doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een puree. Verhit een steelpan en verwarm de sjalottenpuree en blauwaderkaas op laag vuur tot de kaas gesmolten is. Voeg de crème fraîche toe en meng goed.
  5. Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Schenk de kaasdressing over de salade en leg de biefstukreepjes erop. Serveer met de baguettes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 15 2017

Salade met malse biefstukreepjes en kaasdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met mal­se bief­stuk­reep­jes en kaas­dres­sing

1
1
  • 300 g kogelbiefstukken

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 2 sjalotten

Leg de sjalotten in hun geheel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven 20 min. Keer regelmatig.

3
3
  • 2 stuks ambachtelijke meergranen afbakbaguettes

Neem na 12 min. de bakplaat uit de oven en leg de baguettes ernaast. Bak nog 8 min. Laat staan tot gebruik.

4
4
  • 2 stronken witlof

Was ondertussen het witlof, snijd de onderkant van de stronken en halveer het lof in de lengte. Verwijder de harde kern.

5
5
  • 200 g salademix

Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed. Meng het witlof en de sla samen in een schaal.

6
6
  • 1 el arachideolie

Bestrijk de biefstuk met de olie. Verhit de grillpan en gril hierin de biefstuk 6 min. Keer halverwege. Neem het vlees uit de grillpan en dek af met aluminiumfolie.

7
7

Maak ondertussen de sjalotten schoon, doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een puree.

8
8
  • 60 g blauwaderkaasblokjes
  • 60 g crème fraîche

Verhit een steelpan en verwarm de sjalottenpuree en blauwaderkaas op laag vuur tot de kaas gesmolten is. Voeg de crème fraîche toe en meng goed.

9
9

Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Schenk de kaasdressing over de salade en leg de biefstukreepjes erop. Serveer met de baguettes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.