Zalm­rol­le­tjes met een sa­la­de van kriel­tjes en ven­kel

Als dit geen lente op je bord is, dan weten wij het ook niet meer.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Als dit geen lente op je bord is, dan weten wij het ook niet meer. 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de krieltjes in vieren. Kook ze in een ruime pan water in 10 min. gaar. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes en de dille grof. Meng de bosui, dille en de helft van de mierikswortel door de yoghurt.
  2. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges samen met de kwarteleitjes in ca. 3 min. gaar. Giet af, laat de asperges uitlekken en afkoelen. Laat de kwarteleitjes schrikken onder koud stromend water.
  3. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in flinterdunne plakjes.
  4. Bestrijk de zalmplakjes aan 1 kant met de rest van de mierikswortel. Wikkel een paar plakjes zalm om 2 à 3 asperges tegelijk. Maak op deze manier 2 zalmrolletjes per persoon van alle zalm en alle asperges.
  5. Giet de krieltjes af. Pel de kwarteleitjes en halveer ze. Meng de krieltjes met de venkel en de yoghurtdressing. Leg de kwarteleitjes op de salade en strooi de kappertjes erover. Serveer de zalmrolletjes met de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Zalmrolletjes met een salade van krieltjes en venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­rol­le­tjes met een sa­la­de van kriel­tjes en ven­kel

1
1
  • 500 g krieltjes in de schil

Snijd de krieltjes in vieren. Kook ze in een ruime pan water in 10 min. gaar.

2
2
  • 3 bosuien
  • 15 g verse dille

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes en de dille grof.

3
3
  • 1 el mierikswortel in pot
  • 150 ml halfvolle yoghurt

Meng de bosui, dille en de mierikswortel door de yoghurt.

4
4
  • 350 g verse groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges.

5
5
  • 12 kwarteleieren

Kook de asperges samen met de kwarteleitjes in ca. 3 min. gaar.

6
6

Giet af, laat de asperges uitlekken en afkoelen. Laat de kwarteleitjes schrikken onder koud stromend water.

7
7
  • 2 venkelknollen

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen.

8
8

Halveer de knollen in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in flinterdunne plakjes.

9
9
  • 1 el mierikswortel in pot
  • 300 g gerookte zalmfilet

Bestrijk de zalmplakjes aan 1 kant met de rest van de mierikswortel.

10
10

Wikkel een paar plakjes zalm om 2 à 3 asperges tegelijk. Maak op deze manier 2 zalmrolletjes per persoon van alle zalm en alle asperges.

11
11

Giet de krieltjes af. Pel de kwarteleitjes en halveer ze.

12
12
  • 50 g kappertjes

Meng de krieltjes met de venkel en de yoghurtdressing. Leg de kwarteleitjes op de salade en strooi de kappertjes erover.

13
13

Serveer de zalmrolletjes met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.